Двох нападників на ветеранів у Львові звільнили з поліції

Новини 19 Листопада, 2020 383

фото: Андрій Мочурад/ФБ

Щодо третього фігуранта з Чернівців службове розслідування ще триває

Поліцейських, причетних до бійки в центрі Львова, звільнено. За фактом хуліганських дій слідчі Територіального управління Державного бюро розслідувань у Львові розпочали кримінальне провадження. 

Як пише «Четверта студія», про це повідомили в Управлінні комунікації Національної поліції України.

Подія трапилася в ніч з 15 на 16 листопада цього року. У середмісті Львова між перехожими трапилася бійка. Коли фігурантів доставили до Галицького відділу поліції, з’ясувалося, що троє з учасників конфлікту – поліцейські з різних регіональних підрозділів. У Львові вони перебували поза службою.

Поліцейські відразу передали інформацію про затримання правоохоронців колегам із ДБР, а співробітники підрозділу внутрішньої безпеки Нацполіції розпочали службове розслідування.

У результаті перевірки була підтверджена безпосередня причетність до бійки двох поліцейських з Тернопільської та Волинської областей. Їх вже звільнено з лав поліції. Щодо третього фігуранта з Чернівців службове розслідування ще триває.

Як повідомлялося, у Львові побили двох хлопців-ветеранів.

У ніч з 15 на 16 листопада неподалік площі Ринок у Львові побили двох активістів ветеранського руху – Андрія Мочурада та Віктора Баранника. За словами потерпілих, троє нападників після затримання говорили, що їх не зможуть притягнути до відповідальності, бо “вони самі  – поліція”.

За словами Андрія Мочурада, у нього зафіксували струс мозку, множинний перелом кісток носа, один вибитий і один пошкоджений зуб, численні гематоми на обличчі та забої суглобів на руках, а у Віктора Баранника – забої м’яких тканин, забій потилиці та укус.

Андрій Мочурад – ветеран війни на Сході України, мандрівник, підприємець. Займається соціальними проєктами підтримки ветеранів, зокрема організовує спортзал для ветеранів.

Віктор Баранник – ветеран війни на Сході України, мандрівник, інструктор з гірського туризму. Ініціатор проєкту Veterans Go, в межах якого організовує походи в гори, у яких, зокрема, можуть узяти участь бійці, що внаслідок поранень втратили кінцівки.

Коментарі

Позначки: , , ,