Доказів відведення російських військ немає, – Безсмертний (ВІДЕО)

Новини 27 Квітня, 2021 726

На сьогодні немає доказів щодо того, що Росія відводить свої війська від українських кордонів.

Про це в ефірі “Прямого” заявив дипломат, експредставник України у політичній підгрупі ТКГ з урегулювання ситуації на Донбасі Роман Безсмертний.

“Перше, на що я просив би звернути увагу нас усіх. П’ять років назад президент Путін сказав, що Росія виводить свої війська із Сирії. Вони залишаються там до нинішнього часу. От точнісінько така ситуація відбувається з військами, які відводять від кордону”, – сказав Безсмертний.

Він зауважив, що продовжуються навчання в Криму, також навчання у західному напрямку фронту та в південно-західному напрямку, крім того, нарощується наступальний потенціал в Білорусі.

“На чому базується теза українського президента? Вона базується на тому, що факт відведення військ відбувся. Для того, щоб цей факт відбувся, треба зафіксувати, що йде відведення військ. Як ви на сьогоднішній день бачите, ні доказів, ні якогось аналізу про те, що це відбувається, нема. Натомість вийшов указ Путіна про призов резервістів на відповідні навчання. Тобто, як ви бачите, міністр оборони Шойгу говорить одне, а президент Росії робить друге. І тоді в мене питання: а де ж тут “маленький успіх”?”, – додав Безсмертний.

Коментарі

Позначки: