Безсмертний поскаржився, що півдня не міг вилетіти з Києва до Львова

Новини 04 Липня, 2018 125

Фото Романа Безсмертного/Facebook

Український політик Роман Безсмертний поскаржився, що сьогодні, 4 липня, півдня не міг вилетіти з Києва до Львова.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

Він зазначає, що пасажирів про перенесення рейсу ніхто не попереджав.

«Авіаперевезення в Україні не для пасажирів, а для авіакомпаній. Повний бардак, безвідповідальність і нехтування правами людей. Сьогодні вранці о 10-й годині мав вилетіти до Львова. В аеропорту «Жуляни» перебуваю з 9-ї, тобто вже чотири години. Рейс перенесли на 14.00. Причому дізналися ми про це вже тут, на місці. Завчасно, як цього вимагає закон, ніхто не попередив. Перевізник – українська авіакомпанія «Мотор Січ». Зараз виглядає так, що і в 14-ій літак не вилетить, немає навіть нікого з пасажирів, всі розійшлися. На стійці реєстрації теж порожньо, інформації людям не надають», – пише Безсмертний.

Він також наголошує, що в Україні правила повітряних перевезень пасажирів та багажу регулюється наказом Міністерства інфраструктури від 30.11.12 №735 та Повітряним кодексом. Як сказано там, перевізник може затримувати або відміняти рейс як з комерційних, так і з причин, які не залежать від нього. У випадку перенесення або відміни рейсу пасажири мають бути поінформовані завчасно. На практиці українські авіакомпанії цього не дотримуються.

«Права пасажирів в Україні абсолютно нікчемні. Авіакомпанії працюють лише на те, щоб «зшибати» з людей гроші. Даруйте, але інших слів не знаходжу. Відповідальності у них – нуль», – пише політик.

Близько 15.30, Роман Безсмертний повідомив, що після багатогодинного очікування йому таки вдалося вилетіти до Львова з іншого аеропорту.

«Нарешті вилетів із Києва. Іншим рейсом, з іншого аеропорту. Увечері, о 18.00, у Центрі Шептицького проведу презентацію «30 книг, які треба прочитати кожному українцю», – поінформував Безсмертний.

Фото Романа Безсмертного/Facebook

 

Коментарі

Позначки: , , , ,