До української мови повертаються ті, хто колись від неї відійшов, і опановують ті, хто раніше не знав, – Порошенко

Новини 23 Серпня, 2018 39
До української мови повертаються ті, хто колись від неї відійшов, і опановують ті, хто раніше не знав – Президент про розвиток державної мови

До української мови повертаються ті, хто колись від неї відійшов, і опановують ті, хто раніше не знав – Президент про розвиток державної мови

Головними символами України є Прапор, Герб та Гімн, а також українська мова. На цьому Президент Петро Порошенко наголосив під час урочистої церемонії підняття Державного Прапора України.

Глава держави акцентував, що протягом свого президентства він разом з парламентом та урядом втілює послідовну стратегію підтримки української мови.

«Її стає дедалі більше і більше. Вона наповнює собою радіо, телебачення, кінематограф, книгарні. Про те, що чотири роки тому, ми навіть мріяти не могли. До мови повертаються ті, хто колись від неї відійшов. Її опановують ті, хто раніше не знав. Радіючи цим позитивним змінам, я хотів би щиро подякувати російськомовним громадянам України за розуміння і сприйняття наших зусиль із розвитку державної мови», – зазначив Президент.

«Ми всі – патріоти України, лише про любов до неї кожен промовляє своєю рідною мовою», – сказав Петро Порошенко. Він зауважив, що днями соціологи оприлюднили дані опитування, яке «тішить і приємно вражає показниками патріотизму українців та гордістю за своє українське громадянство».

«Це точно, чого не очікував побачити ворог», – сказав Президент та додав, що данні соціології «лише підтверджують те, що ми  душею відчуваємо в повсякденному житті, будуючи нову країну та захищаючи Україну від агресора».

Коментарі

Позначки: ,