До Дня міста у львівській ратуші провели урочисту сесію

Новини 05 Травня, 2018 497

Сьогодні, 5 травня, у Львівській міській раді відбулись урочисті збори за участю представників влади, духовенства, науковців, громадських і культурних діячів, мешканців та гостей міста.

Присутні у залі розпочали урочисту сесію з молитви за добробут Львова та його мешканців.

Під час сесії Андрій Садовий вручив подяки львів’янам, які своєю працею та активною громадянською позицією довели відданість Україні.

Подяки від громади міста Львова отримали:

— директор дитячої школи мистецтв № 5 м. Львова, диригент духового оркестру «Львівські фанфари», директор Міжнародного фестивалю духових оркестрів та мажореток «Королівський лев» Андріян Леськів.

— волонтер, голова правління громадської організації «Будуємо Україну Разом» Ігор Фінканін.

— волонтер, заступник голови громадської організації «Всеукраїнська спілка учасників бойових дій в АТО «Побратими України» Степан Білас.

— директор ТзОВ «Розена» Роман Синейко.

— активна учасниця кампанії «Безпечне місто» — «жовта добродійка» Олександра Снігура.

— багаторазова учасниця чемпіонатів світу та Європи з легкої атлетики, «жовта добродійка» Лариса Лабарткава.

— соціально активна львівв’янка Ольга Гаталяк.

водій трамвая ЛКП «Львівелектротранс», блогер Лідія Филипчук.

— водій маршрутного таксі ТзОВ «Міра і К» Володимир Богач.

— рятувальник, старший помічник начальника зміни оперативно-координаційного центру ГУ ДСНС України у Львівській області, майор служби цивільного захисту Олександр Войтович.

— командир роти № 1 батальйону № 3, старший лейтенант поліції управління патрульної поліції у Львівській області Любомир Цісельський.

— керівник відділу міжнародної співпраці управління інформаційної політики та зовнішніх відносин Оксана Кулаковська.

— провідний фотохудожник сектору оперативної поліграфії ЛКП «Міський центр інформаційних технологій» Олександр Мазуренко.

— слюсар-сантехнік Львівського комунального ремонтно-аварійного підприємства Віктор Мураль.

— директор Львівської обласної бібліотеки для юнацтва імені Романа Іваничука, модератор міських свят і фестивалів Тетяна Пилипець.

— львівський фотограф, відеооператор Мирослав Пархомик.

— відеооператор Телевізійної служби новин телеканалу «1+1» Орест Малькут.

— генеральний директор ПАТ «Львівський хімічний завод» Анатолій Бобришов.

— лікар-пульмонолог-алерголог Львівської обласної дитячої лікарні «Охматдит» Віктор Томашов.

— старша медична сестра Міжлікарняного опікового відділення” Центр термічної травми та пластичної хірургії” Комунальної 8-ї міської клінічної лікарні м. Львова Марта Бартошик.

— вчитель інформатики середньої загальноосвітньої школи № 62 міста Львова Ольга Доскочинська.

— кандидат економічних наук, доцент кафедри фінансів, грошового обігу і кредиту Львівського національного університету імені Івана Франка Ірена Барилюк.

— військовий капелан УАПЦ отець Микола Кавчак.

У вітальному слові перший заступник голови Львівської ОДА Ростислав Замлинський під час урочистих зборів з нагоди Дня міста Львова наголосив:

«Місто завжди відігравало важливу роль в українській державності. Активні, небайдужі українці своєю позицією переконували суспільство і міжнародну спільноту у тому ким ми є, як ми бачимо своє майбутнє і що буде дальше. На превеликий жаль, останні події принесли нам горе. Двоє Героїв Небесної Сотні, 95 учасників АТО навіки залишилися у наших серцях. Ті цінності, за які ми з вами стояли на Майдані, вони зреалізовуються спільними зусиллями. Принципова позиція Президента України Петра Порошенка щодо реформування українського війська забезпечила те, що наша армія сьогодні входить в 30-ку найсильніших армій світу. Підтримка міжнародної спільноти, зона безмитної торгівлі, безвізовий режим, аспіроване членство в НАТО – це те, чого ми досягли впродовж останніх років. На місцях – це реформа децентралізації, яка ініційована Президентом і є однією з найуспішніших реформ, оскільки дала можливість місцевому розвитку. 2014 рік – понад 400 млн гривень для розвитку Львова, 2018 рік – 2 млрд 400 млн гривень. Це ті кошти, які реально інвестуються в громаду».

На урочисту сесію до Львова нині прибули делегати із Вроцлава, Любліна, Ряшева та Пловдіва.

Голова ради міста Вроцлава Яцек Оссовський звернувся до присутніх:

«Львів є одним із багатьох партнерських міст Вроцлава, але є найважливішим коханим. Є тим містом, контакти з яким Вроцлаву та мешканцям особливо важливі. Тому що ми маємо велике почуття вдячності щодо Львова. Реалізація добрих, взаємних та тих, що є прикладом, контактів не була б можливою без зустрічі тут людей, які думають подібно з нами», – наголосив поляк.

Голова ради від імені міської ради Вроцлава нагородив секретаря Львівської міської ради Анатолія Забарила спеціальною медаллю. А представники міської ради отримають у подарунок на наступній сесії ЛМР фігурки гномів, які є символом Вроцлава.

Також під час урочистих зборів відбулось урочисте присвоєння звань: «Шляхетна львівська родина», «Почесний громадянин міста Львова» та «Львів’янин року».

Так, «Львів’янином року» став військовослужбовцевь, спортсмен володар золотої та срібної нагород на міжнародних змаганнях «Ігри Нескорених» Роман Панченко.

Коментарі

Позначки: ,