Для Зеленського найбільшими ворогами є захисники України, – Федина (ВІДЕО)

Новини 04 Липня, 2020 1 002

Софія Федина. Фото: Ukrainian People

Для президента Володимира Зеленського найбільшими ворогами є захисники української держави – волонтери, майданівці, ветерани.

Як пише “Четверта студія” з посиланням на “Прямий”, про це сказала народний депутат з фракції “Європейська Солідарність” Софія Федина на акції “200 днів брехні”.

Акція відбувається по всій країні на підтримку музиканта Андрія Антоненка, дитячого хірурга Юлії Кузьменко і військової медсестри Яни Дугарь.

“Сьогодні 200 днів від того часу, як “потерпілий” вирішив, що має право визначати винних, коли він вирішив, що винними в цій державі мають бути тільки ветерани, волонтери, медики, майданівці, патріоти. 200 днів з того моменту, які він оголосив масові переслідування усіх, хто посмів і сміє сьогодні захищати українську державу. Якщо для тебе захисники української держави – це найбільші вороги, то тобі не місце ані в цій державі, ані на найвищому посту в цій державі”, – сказала Федина.

“Ми всі бачимо, що сьогодні скорочують армію на 40 тисяч, починаючи з елітних частин – десантників і морської піхоти. Навіщо нам армія, коли хтось хоче здати все Росії? Сьогодні в Конституційному Суді лежить подання на те, щоб зняти амністію майданівців. Це означає – розгорнути масовані переслідування майданівців, а всіх, хто стріляв в людей на Майдані, оголосити невинними жертвами. Вчора ми всі розбиралися з ситуацією з клістронами, які зняли у військових частинах і велику територію України залишили більш ніж на добу без повітряного захисту. І це також частина дискредитації самої ідеї сильної і незалежної України”, – додала депутат.

Федина зазначила, що учасники акції захищають кожного українця, який хоче жити в цілісній, суверенній, самодостатній державі. Депутат нагадала, що всі мають право згідно з Конституцією на справедливий суд, на неупереджене слідство, на презумпцію невинуватості.

“Згідно з 62 статтею Конституції України людина не тільки є невинуватою, доки не доведено протилежне, але людина не зобов’язана доводити свою невинуватість. Це слідство має шукати докази вини чи погоджуватися з тим, що доказів немає”, – зауважила Федина.

Коментарі

Позначки: , ,