Депутати Яворівської районної ради не вважають справу вагнерівців держзрадою (ВІДЕО)

Новини 15 Травня, 2021 671
Фото: Яворівська районна рада

Фото: Яворівська районна рада

Під час розгляду звернення районної ради щодо проведення розслідування “Вагнергейту” депутат Роман Бішко ВО “Свобода” єдиний проголосував “проти”, наголосивши на тому, що не вважає справу державною зрадою

14 травня під час сесії Яворівської ради депутати не підтримали звернення, ініційовані фракцією “Європейська Солідарність”, до Верховної Ради та Президента України щодо ​розслідування у справі «Вагнергейту».

Про це повідомляє прес-служба фракції “Європейська Солідарність” у Яворівській районній раді, пише “Четверта студія”.

Голова Яворівської районної ради Микола Романюк та його заступник Володимир Горбацьо під час голосування також відмовились підтримувати звернення.

Під час розгляду звернення районної ради щодо проведення розслідування “Вагнергейту” депутат Роман Бішко ВО “Свобода” єдиний проголосував “проти”, наголосивши на тому, що не вважає справу державною зрадою.

Під час голосування також утримались: Юлія Андрухів (Народний Рух України), Володимир Горбацьо (Народний Рух України), Олена Калита (Свобода), Назарій Крупенко, Орест Лядрик (Самопоміч), Григорій Мороз (Слуга Народу),  Степан Новосядло (Слуга Народу), Степан-Віталій Орфін (Голос), Богдан Пелиньо (Народний Рух України), Микола Романюк (Народний Рух України), Ростислав Тхір (Українська Галицька Партія), Володимир Худоба (Українська Галицька Правда).

Підтримали звернення: Михайло Антонишин (Європейська Солідарність), Роман Баландюх (Європейська Солідарність),  Станіслав Барчак (За Майбутнє), Сергій Дяків (За Майбутнє), Сергій Задорожний (Європейська Солідарність), Віктор Козак (Батьківщина), Юрій Козовий (Батьківщина), Марія Коновалик (Самопоміч),  Микола Лагно (Свобода), Юрій Лойко (Українська Галицька Партія), Михайло Мисюк (Українська Галицька Партія),  Володимир Молящий (Сила і Честь),  Микола Павлеса (Сила і Честь), Богдан Писик (Батьківщина), Роман Романівський (Сила і Честь), Світлана Романовська (Голос), Ігор Самардак (Європейська Солідарність), Марія Сатурко (Сила і Честь), Віталій Терлецький (За Майбутнє).

Інші депутати були відсутні під час сесії Яворівської районної ради.

Керівник фракції “Європейська Солідарність” засудив депутатів, які відмовились показати чітку проукраїнську державницьку позицію.

“Щиро кажучи мене дивує позиція окремих депутатів, які бояться назвати свою позицію під час надважливих голосувань. Наша фракція вважає, що витік інформації щодо спецоперації чотирьох розвідок із захоплення найманих вбивць з російської Приватної військової компанія Вагнера – це дії, що містять ознаки державної зради, яка завдала непоправної шкоди нашій країні. Особливо небезпечно, що інформація стала відома Росії після наради в Президента України Володимира Зеленського, що свідчить про наявність зрадника в його найближчому оточенні”, – наголосив Самардак.

Він також додав, що за пів року після витоку інформації не було відкрито жодного кримінального провадження за підозрою в державній зраді. А партія «Слуга народу» погодилася на створення тимчасової слідчої комісії після зміни Президента Сполучених Штатів Америки і лише в комплексі з розслідуванням інших питань.

Коментарі

Позначки: , ,