ДемСокира обрала нове керівництво

Новини 25 Листопада, 2021 252

У центрі Львова "Зеленський" "покладе" зелений болт на Конституцію України. Колаж Демократична сокира

У Демократичній сокирі обрали новий склад найвищого органу стратегічного керування — Політичну Раду Руху «Демократична Сокира».

Про це повідомляє пресслужба Руху, пише Четверта студія.

Вибори відбувалися за допомогою унікального для України мобільного додатку.

Обирати могли всі прихильники руху, у яких є додаток та верифікація в ньому. Кожен активіст має власну вагу голосу, розмір якої пропорційно дорівнює тому, що людина зробила для руху чи то кількістю донатів, чи то участю в активностях Демократичної Сокири.

За словами співзасновника ДемСокири Юрія Гудименка оновлення керівного органу Руху демонструє як у нормальній організації має виглядати кадровий ліфт, — «будь-який активіст, який працює на благо Руху, може очолити осередок, а потім загальним голосуванням увійти до вищого керівного органу».

Гудименко зазначив, що з 2018 року Рух розширився та виріс в усіх напрямках. Тепер одного й того ж дня ми готуємо безстрокову акцію в Києві, до нас приєднуються люди з регіонів, координуємо переговори з іншими проукраїнськими силами, й одночасно робимо антикорупційні розслідування щодо Нацбанку, спілкуємося та ділимося інформацією з представниками громадськості в РГК НАБУ, БЕБ та МінВетеранів, документуємо схеми Коломойського, Ахметова, Фірташа та інших олігархів, допомагаємо армії тощо.

За його словами, ця множина процесів призводить до необхідності розширення керівного органу Руху. «Цим ми вирішуємо відразу кілька завдань: збільшуємо кількість топменеджменту за кількістю процесів, збільшуємо кількість точок зору у вищому органі Руху і, разом із тим, формуємо кадровий резерв».

Нагадаємо, Демократична Сокира — єдиний рух в Україні, який уже понад три роки використовує для прийняття важливих рішень електронний застосунок. За допомогою голосування в Додатку приймаються основні рішення ДемСокири. Наш рух функціонує не зверху вниз, а знизу вверх. Звичайні люди, актив ДемСокири — понад 12 000 людей у додатку — впливають на керівні органи та визначають стратегічні пріоритети.

Коментарі

Позначки: