Медичний канабіс – це ліки: у центрі Львова проведуть акцію

Новини 15 Вересня, 2021 187
На Львівщині 45-річний чоловік вирощував канабіс. Фото: Поліція Львівської області

16 вересня на черговій сесії Львівської міської ради буде розглянуте звернення до Президента України, Кабінету Міністрів України, МОЗ, Державної служби України з лікарських засобів та контролю за наркотиками щодо приведення українського законодавства у відповідність до Конвенції ООН, яке було внесено ПП “Демократична Сокира” та БО “БФ Допомога ветеранам АТО “Фенікс” ще в червні.

Про це пише Четверта студія з посиланням на повідомлення львівського осередку партії Демократична Сокира.

Депутатська комісія охорони здоров’я та соціального захисту одноголосно підтримала це звернення ще 1 липня 2021р., але воно дивним чином загубилося і не потрапило на сесію ЛМР 08.07.2021.

Цього разу звернення має бути винесено головою профільної комісії В. Веремчуком.

Суть цього звернення, що не потрібно приймати окремий закон (в липні закон, який мав легалізувати медичний канабіс, був не прийнятий ВР), достатньо внести правки в постанову Кабміну від 6 травня 2000 року №770, яка має назву «Про затвердження переліку наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів». У цій постанові треба зробити одну невеличку зміну — виключити канабіс з таблиці «особливо небезпечних наркотичних засобів, обіг яких ЗАБОРОНЕНО» і додати до таблиці «наркотичні засоби, обіг яких ОБМЕЖЕНО». Така зміна саме прибере розбіжності між українським законодавством та міжнародним (Україна зобов’язалася це зробити в 2001 році, ратифікувавши Єдину конвенцію про наркотичні засоби 1961 року).

Активісти Демократичної Сокири звернулися до львівських депутатів зі своєї фейсбук сторінки з проханням підтримати це звернення. Та запросили львів’ян написати своїм депутатам та також попросити про підтримку.

В день сесії, 16 вересня, буде проведена акція із закликом до депутатів проголосувати. Акція розпочнеться о 9:30 біля входу в Ратушу. Акцію підтримують активісти Демсокири, ветерани з центру Фенікс та представники Студбратства.

Коментарі

Позначки: , , ,