Бюджет 2021 має бути реалістичним і соціальним, – нардеп

Новини 25 Листопада, 2020 171

Віце-спікер Верховної Ради України Ірина Геращенко. Фото: УНІАН

Бюджет 2021 має бути реалістичним і соціальним. Про це сказала співголова фракції «Європейська Солідарність» Ірина Геращенко в коментарі «Прямому», пише Четверта студія з посиланням на прес-службу ЄС.

«Країні потрібен реалістичний бюджет на 2021 рік. Я ставлю особливий акцент на слові «реалістичний», тому що те, що ми бачили в першому читанні, дуже далеко від реалізму. Там написано за принципом «всім сестрам по сергам», і дуже легко вирахувати, на яких же сестер ці «пряники» чи «плюшки», як вони кажуть, розраховані. Бо всі фракції, окрім «Європейської Солідарності» і «Голосу», це підтримали. Там були розписані ці «пряники», комусь на округи, комусь ласі сфери віддавалися, але цей бюджет не має абсолютно нічого спільного з бюджетом розвитку і з бюджетом соціальної держави», – сказала Геращенко.

Вона зазначила, що фракція «Європейська Солідарність» наполягає, щоб бюджет був реалістичний, соціальний і враховував кілька ключових напрямків: армія, безпека, оборона; медики; соціальні статті і найнезахищеніші верстви населення.

«Звернуть увагу, що другий уряд Зеленського так само порушує ухвалене ще нашою командою рішення про поступове підвищення зарплат вчителям, про прив’язку їх до мінімальної зарплати. І вже офіційне рішення уряду Зеленського-Шмигаля, що вчителі і наступного року будуть отримувати 4 тисячі гривень, а не 4 тисячі доларів, які обіцяли під час виборчої кампанії», – зауважила співголова фракції.

Вона також зазначила, що вже починають працювати місцеві ради і дуже важливо, щоб вони також ухвалювали реалістичні бюджети.

Коментарі

Позначки: