Автобуси “Дрогобич – Трускавець” курсуватимуть через Стебник

Новини 18 Березня, 2020 1 924

Ілюстрація: "Дрогобич Інфо"

Новий маршрут впроваджується з середи, 18 березня. Така вимога обласної комісії з надзвичайних ситуацій. Про це повідомив перевізник Йосип Дяків. Дорогу поблизу Сільця закривають для маршруток і вантажівок через новий обвал на території «Полімінералу».

Як пише «Четверта студія», про це повідомляє «Дрогобич Інфо».

Як зазначається, для мешканців Модрич та Сільця їздитиме автобус за таким маршрутом: Модричі, Солець, Колпець, Стебник, Трускавець. Зміни у маршруті зазнають і маршрутки, які курсували трасою на Борислав. А також Трускавець – Львів.

Вимогу президента – до десяти пасажирів у салоні – на міжміських маршрутах виконати буде складно, каже Йосип Дяків. Попит чималий, багато мешканців добираються громадським транспортом на роботу. По місту Трускавець це можливо, автобусів на рейсах достатньо. Наразі транспортні засоби двічі на день санітарно обробляють, запевняє перевізник, з 18 березня це робитимуть частіше. Водії проінструктовані.

Як повідомили у прес-службі Львівської ОДА, рух до Трускавця через Стебник та Борислав заборонили.

Як зазначається, 17 березня на  позачерговому засіданні обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій, яке очолив голова Львівської ОДА Максим Козицький, ухвалили рішення розробити схему об’їзду на ділянці автомобільної дороги загального користування державного значення Східниця-Пісочна.

«Під ризиком є дорога, яка знаходиться у віданні Служби автомобільних доріг. Там є перепади і зміна дорожнього полотна. Окрім того, будемо звертатися в Кабінет Міністрів та до Державного агентства автомобільних доріг із проханням профінансувати будівництво об’їзної дороги Трускавця», – розповів заступник голови Львівської ОДА Тарас Грень.

У відповідних місцях встановлять дорожні знаки та схеми згідно  з затвердженою схемою об’їзду.

Як повідомлялося, відпочивальники санаторно-курортних закладів Трускавця наразі не знають, як їм дістатися додому після завершення терміну путівок у період карантинних заходів та призупинення транспортного сполучення.

Відпочивальники одного із санаторіїв Трускавця повідомили, що адміністрація закладу наразі не володіє інформацією, як людям, в яких термін путівок закінчується у період дії карантину, дістатися додому. А це – жителі різних регіонів України.

Наразі, дехто домовляється з родичами,  які можуть приїхати за ними на власному автомобілі, у кого такої можливості немає – розглядають варіанти автостопу чи  сервісу BlaBlaCar.

Як повідомляє Урядовий портал, на виконання доручення Президента України та рішення Державної комісії з питань ТЕБ і НС Кабінет Міністрів прийняв рішення щодо обмеження пасажирських перевезень на території України для запобігання поширенню коронавірусної інфекції.

Постановою введена заборона залізничного, авіа- та автобусного міжміських та міжобласних пасажирських перевезень, а також робота метрополітенів.

Документом, зокрема, заборонено з 18 березня по 3 квітня:

на усій території нашої держави регулярні та нерегулярні перевезення пасажирів автомобільним транспортом у приміському, міжміському внутрішньообласному і міжобласному сполученні;

перевезення більше 10 пасажирів одночасно в трамваях, тролейбусах та автомобільному транспорті, в автобусах, які виконують регулярні пасажирські перевезення на міських маршрутах.

Крім того, з 17 березня по 3 квітня заборонено перевезення пасажирів метрополітеном в Києві, Харкові та Дніпрі.

З 18 березня 2020 до прийняття окремого рішення заборонено перевезення пасажирів залізничним транспортом в усіх видах внутрішніх сполучень (приміському, міському, регіональному та дальньому).

При цьому АТ «Укрзалізниця» дозволено здійснювати окремі пасажирські рейси у внутрішньому залізничному сполученні, рішення щодо яких приймається в кожному окремому випадку за погодженням з Мінінфраструктури та МОЗ, або ж міжнародному залізничному сполученні за погодженням Мінінфраструктури, МЗС та Держприкордонслужбою.

 

 

 

Коментарі

Позначки: , , , , , ,