Авіаексперт розповів, хто зацікавлений у збитті літака МАУ в Тегерані

Новини 13 Січня, 2020 546

У катастрофі українського пасажирського літака авіакомпанії “Міжнародних авіаліній України” у Тегерані зацікавлена третя сторона.

Таку думку у програмі “Великі новини” з Тарасом Березовцем висловив авіаексперт В’ячеслав Коновалов, пише “Четверта студія” з посиланням на телеканал “Прямий”.

Версія іранської влади про те, що вони сприйняли пасажирських літак “Боїнг” за “крилату ракету”. Чи могло дійсно таке статися, що на радарах цивільний літак міг відобразитись за маршрутом, за швидкістю пересування, і вони могли сплутати його з “крилатою ракетою”?

– Почнемо з того, що швидкість різна у “крилатої ракети” і цивільного повітряного судна. Скільки там? 850, максимум 900 кілометрів на годину. А ракета летить швидше. Це по-перше. По-друге, вона віддаляється від Тегерана, тобто вона не наближається до нього. Тобто логіка просто відсутня. І ці виляння – технічна несправність, то збиті літаки – теж кажуть, що там щось не так у вищих ешелонах влади.

Крім того, український рейс вилетів з більш ніж годинною затримкою. Чи могло це бути пов’язано з якимись додатковими факторами? Іншими словами, зараз починають з’являтися певні підозри стосовно того, що не випадково саме український літак став мішенню цієї ракети, а не інший.

– Тут явно якась … У мене підозра була, що там зацікавлена ​​якась третя сторона. Тому що якраз сукупність факторів: конфлікт США-Іран загострюється, треба цей конфлікт стимулювати, щоб він дійсно сплеснула. І в цьому були зацікавлені окремі країни … У мене таке враження склалося, що Іран і США, начебто, щось виконують, один на одного стрибають, намагаються битися, але це таке. Це швидше імітація. І комусь хотілося дуже сильно, щоб вони дійсно побилися. Ось тепер питання – кому? Росії або ще кому-небудь? До речі, Росія – так, хороша версія.

Коментарі

Позначки: , ,