Аваков не виключає запровадження комендантської години

Новини 29 Березня, 2020 191

Арсен Аваков

Наразі в Україні поки не потрібен надзвичайний стан чи комендантська година, але карантин має бути максимально повним.

Джерело: УП, глава МВС Арсен Аваков в ефірі ТРК “Україна”, повідомляє Департамент комунікації МВС України та МВС у Facebook

Деталі: Як зазначив Аваков, найбільшим злочином зараз є порушення режиму карантину.

Пряма мова Авакова: “Люди наражають на небезпеку не лише себе, але й своїх рідних і оточуючих. Поки нам не потрібен надзвичайний стан чи комендантська година, але карантин має бути максимально повним.

Якщо доведеться ввести комендантську годину, як це вже зробили у низці європейських країн, то доведеться вводити й надзвичайний стан”.

Деталі: Аваков зазначив, що при перетині кордону усі українці, які поверталися на батьківщину, підписували зобов’язання про самоізоляцію, поліція володіє усіма базами даних та поступово контролює дотримання режиму.

Пряма мова: “За останні кілька тижнів сотні тисяч людей повернулися в Україну, всі підписали зобов’язання про самоізоляцію.

Поліція володіє усією базою громадян, які перетнули державний кордон, і ми контролюємо цю ситуацію. Йдуть перевірки, дзвінки. Якщо люди це будуть ігнорувати – тоді штраф або кримінальна відповідальність”.

Деталі: Аваков нагадав, що в рамках надзвичайної ситуації напрацьований механізм, коли за вказівкою головного санітарного лікаря поліція в разі необхідності примусово ізолює хворого.

Також Аваков зауважив, що рівень злочинності по всіх статтях знизився на 30%, однак активізувалися шахраї, “але такі злочини – не системні”.

Пряма мова: “Ми дуже активно намагаємось реагувати на всі фейки. Наприклад, нещодавно була ситуація, коли розсилались смс-повідомлення про те, що ніби-то якась фірма мала ходити по квартирам і дезинфікувати приміщення. Поліція це відслідковувала. Відсилали смс-повідомлення з попередженням, що це шахраї. Але такі злочини – не системні”.

Коментарі

Позначки: