Аваков розповів, як говорив “ні” Зеленському

Новини 04 Листопада, 2021 220

Арсен Аваков Фото: ДСНС

Екс-міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков пояснив причину своєї відставки тим, що він був незалежним міністром і не хотів “брати участь у певних речах”.

Про це пише Четверта студія з посиланням на Центр новин.

“При Зеленському мене запросили як професіонала-експерта. Мене не обирали в той момент, я не був представником парламентської групи або парламентської фракції… я пропрацював понад два роки, доти, доки не побачив, що, напевно, моя компетентність не може реалізувати себе далі. Й це стало причиною відставки”, – сказав Аваков у четвер увечері в ефірі програми “Народ проти з Наташею Влащенко” на телеканалі “Україна 24”.

За словами екс-міністра, однією з причин його відставки з посади глави МВС став той факт, що “Аваков занадто сильний і занадто незалежний міністр”.

“Здатних на багато що замінили здатні на все… Міністр внутрішніх справ не повинен бути міністром “чого бажаєте”, – висловив переконання Аваков.

За його словами, уряд – це професійний механізм, що забезпечує діяльність виконавчої влади.

“А в нас зараз виконавча влада за рахунок того, що є монобільшість, вся зосереджена на Офісі президента. Це той мандат, який дали люди, це правда, але немає ніякого балансу, це гігантська проблема”, – підсумував Аваков.

Екс-міністр зазначив, що при попередньому президентові він точно знав, що як представник однієї з балансуючих парламентських груп може “дозволити собі провести чесні вибори, розслідувати будь-які інциденти”.

“І це створювало правильний рух. Але зараз це не так. І я кілька місяців перед відставкою відчував певний дискомфорт”, – розповів він.

Аваков заявив, що не хотів брати участі в деяких речах, з якими не згоден.

“Я не проста людина у спілкуванні, якщо йдеться про компетентні та професійні речі. Я вмію говорити “ні”, а це не всім подобається”, – відзначив він.

Аваков додав, що в якийсь момент у нього була розмова з Зеленським, під час якої він заявив президенту наступне: “Це за вас голосували 73%, це на вас відповідальність, тому я не хочу тут дискутувати і не маю права. Моя точка зору – така, а ваша – така. Правильно – мені йти у відставку, а вам – пробувати знаходити інші рішення”.

Аваков також розповів, що парламентських виборах в Івано-Франківській області були певні порушення, на які потрібно було певним чином реагувати.

Як повідомлялося, Арсен Аваков у липні подав заяву про звільнення з посади міністра внутрішніх справ України. Замість нього МВС очолив Денис Монастирський.

Коментарі

Позначки: