Українська мова як код нації, її сила, слава і всеперемагаюча зброя

10 Червня, 2020 496
І нестертий слід її запишим
самостійно між культурні мови
Іван Франко
Голова Львівського обласного відділення Всеукраїнського об’єднання ветеранів Степан Трохимчук. Фото ЗІК

Голова Львівського обласного відділення Всеукраїнського об’єднання ветеранів Степан Трохимчук. Фото ЗІК

У час загострення боротьби української нації за свою державність поняття українець асоціюється з україномовним патріотом, готовим виходити на Майдан і добровольцем йти на московсько-український фронт, щоб померти за свою Вітчизну. Інші українці – це радянські совки, хохли і малороси, які живуть за гаслом космополітів «какая разніца!», тобто говорити рідною мовою чи мовою окупанта. У мові кожної нації закодована її оригінальна сутність і відмінність, її культура і духовність, менталітет і моральні принципи. Без рідної мови немає нації, без української мови немає українця! А тому слуги Путіна і Коломойського так агресивно нападають на українську мову, хочуть каструвати закон про державний статус української мови.

Нам усім слід усвідомити і зрозуміти, яким безцінним і найдорожчим у світі скарбом у  ми володіємо – нашою співучою і досконалою, тисячоліття плеканою мовою! У 1934 році, коли ще помирали останні жертви Великого штучного голодомору, на Міжнародному лінгвістичному конгресі, що відбувся у Парижі, українська мова ввійшла до трійки, поруч з французькою і фарсі, найкращих і найдосконаліших мов світу! За вокальними якостями і можливостями лише вона може змагатися з італійським бельканто! На конкурсі ООН український гімн «Ще не вмерла України» зайняв перше місце. І таку мову, дивовижне надбання людської цивілізації, колонізатори протягом століть намагалися знищити, як і її носіїв!

Російська мова не тільки мова росіян, московитів, але й найдієвіша зброя путінських ординців у гібридній війні проти українства. Всі смертельні сили пекла, потужні армії завойовників, розвідки і терористи всіх мастей разом взяти не нанесли такої смертельної шкоди українській нації і її мові, як «вєлікій і могучій русскій язик!! Лише у ХХ столітті в результаті репресій, штучних голодоморів, примусовій участі українців у  злочинних війнах імперії у формі дешевого гарматного м’яса було фізично знищено або примушено до еміграції понад 40 мільйонів етнічних українців! За підрахунками демографів, якби не було цієї жахливої національної катастрофи, то нас тепер мало би бути 100-120 мільйонів! Гібридна війна продовжується і зараз наші вороги на окупованій частині Донбасу і в Криму надають відступникам пільгове російське  громадянство, щоб мати привід до наступної агресії під приводом захисту новоспечених російських громадян.

Їм в унісон діє і сучасна влада слуг, ця зелена пліснява, прихильниця «русскаво міра», запускаючи у суспільство наживку про перегляд вистражданого нами закону України «Про функціонування української мови як державної». Нехай ця влада затямить, що українська нація (а нас сьогодні 91% населення держави), є корінною, титульною, державотворчою, відповідальною за все, що діється в країні.  Лише за умови, що українці будуть жити заможно, щасливо у своїй вільній самостійній демократичній державі, щасливими і вільними будуть також національні меншини, навіть ті, які сьогодні ще так нас ненавидять. Якщо вони дозволять собі таку провокацію, то майбутній Майдан просто змете їх з нашої священної землі

Степан Трохимчук, голова Львівського обласного відділення Всеукраїнського об’єднання ветеранів

Коментарі