Україна навиворіт: діла злих загинуть!

29 Квітня, 2020 291
Та неоднаково мені

Як Україну злії люде

Присплять, лукаві, і в огні

Її, окраденую, збудять…

Тарас Шевченко

Як тільки в результаті Революції гідності була обрана Верховна Рада України з домінуючою українською більшістю, сформований направду український Уряд і почалося відродження і реформування української державності, всі сили пекла негайно кинулися в бій проти неї. Не могли вони допустити, щоб українці мали свою національну за формою і змістом європейську демократичну державу! Важко навіть уявити, які астрономічні кошти і сили були кинуті у смертельну битву з українством?

Інформаційні армади Путіна і Коломойського, навіть не змовляючись, своїм основним завданням поставили повалити цю ненависну їм українську владу, в очах людей очорнити лідерів держави, переконати населення, що все добре, що вони роблять, є злом. Вони діяли за рецептом Геббельса, який говорив: «Дайте мені в руки ЗМІ і я з будь-якого народу зроблю стадо баранів». Довірливі українці повірили солодким обіцянкам і підлій брехні наших ворогів, бо вона, ця брехня, була витончена і лилася з ворожих зомбоящиків та соціальних мереж цілодобово. І на президентських та парламентських виборах більшість виборців проголосувала за зовсім невідому віртуальну політичну силу і президента, який ніколи не був політиком, не мав для цієї важливої посади ні знань, ні  досвіду державного будівництва. Суспільне дно вийшло на поверхню, сформувалася охлократична влада!

Ця політична катастрофа вивернула Україну навиворіт, українські політичні сили пішли в опозицію, а влада в державі попала в руки недосвідчених шоуменів 95-го кварталу, які виявилися переважно адептами «русского міра» та космополітичних олігархічних кланів. Вони почали свою діяльність з брехні, відкидання і заперечення всього того доброго і прогресивного, чого досягла попередня влада. Аматори і пройдисвіти почали руйнувати основні владні структури, керівні та логістичні владні важелі, що різко зменшило керованість всіма ланками державного організму. Почався спад економіки, зменшилося надходження коштів у державну скарбницю, намітився відхід іноземних інвесторів, зубожіння населення. І це в умовах доленосної війни з путінським агресором, окупації ним частини нашої території і посилення гібридної війни у всіх можливих напрямках.

Влада шоуменів не виробила і не оприлюднила стратегії розвитку держави, практично припинила  боротьбу з корупцією, яка набула нового розквіту, а всю увагу зосередила на шельмуванні та переслідуванні українських національно свідомих політичних сил і їх лідерів. Вона опирається на реваншистів з партії регіонів, діячів з окупаційної платформи, таких як Портнов, Медведчук, Рабинович, Новинський, Шуфрич та інших. Стараючись виконати передвиборчу обіцянку негайно зупинити війну, нічого кращого не придумала, як йти на поступки і все нові вимоги Путіна, яких в найближчому майбутньому і не збирається припинити воєнні дії, а їх розширює з вимогою примусити нас до капітуляції. Це все викликає обурення думаючої і прозрілої частини суспільства, яка усвідомлює, над якою прірвою опинилася наша держава. Це виразно бачать наші союзники на Заході, що загрожує зменшенням підтримки нашій державі на світовій арені.

Українству прийдеться починати новий виток боротьби за українську Україну для українців, за справедливість, демократичний розвиток держави і за її європейський вибір. Тисячолітній досвід показує, що у часи тяжких випробувань в українців появляється незборима пасіонарність, богатирська сила, яку не зможе ніхто подолати. Так буде і на цей раз. Ми обов’язково подолаємо путінську агресію, коронавірус, безлад і анархію, капітулянтські та ревашистські злії сили, очистимо нашу святу землю від нечистої сили. І тоді збудуться слова нашого пророка Тараса  Шевченка: «Діла добрих оновляться, діла злих загинуть»!

Професор Степан Трохимчук, голова Львівського обласного відділення ВОВ

Коментарі