Ми маємо брати приклад Ізраїлю, інакше програємо: Марія Берлінська у Львові

Галерея 29 Вересня, 2024 185

Марія Берлінська у Львові, фото Дмитро Колос

Відома ветеранка українсько-російської війни Марія Берлінська взяла участь в IT ARENA у Львові

Відома ветеранка українсько-російської війни Марія Берлінська взяла участь в IT ARENA. Зустріч присвячена волонтерській діяльності та залученню тобто реінтеграції військових у суспільство.

Про це пише Четверта студія.

Марія Берлінська відвідала захід як запрошений промовець, аби поділитись власним військовим досвідом та донести інформацію про ситуацію на фронті станом на вересень 2024 року. Серед учасників – представники IT-бізнесу та програмісти.

Говорячи про соціальне та психологічне відновлення ветеранів, Марія Берлінська закцентувала увагу на необхідності залучення тилового ресурсу. Порозуміння та толерантності серед населення щодо учасників російсько-української війни, готовності проявити прийняття та надати допомогу за потреби.

У контексті IT-зустрічі інші ведучі розглядали можливості залучення військових до праці у технологічній сфері, у місцях, де ветерани можуть бути корисними і де їхні навички сприятимуть розвитку програмістського бізнесу.

“По-перше, дуже важливо не виходити до роботи з ветеранами з позиції благодійності. Тут має бути конкурентність, у суспільстві є 3-5% людей, які можуть займатись бізнесом у програмування, військові не виключення. Кожен має мати простір, аби реалізувати власні навички вдало та на користь. – зауважила Марія. – Не треба робити всіх ветеранів айтішниками, тому що вони ветерани. Має бути здоровий підхід у цій корпорації, якби це цинічно не звучало”.

Ми маємо брати приклад Ізраїлю, інакше програємо: Марія Берлінська у Львові, фото Дмитро Колос

“Отже, якщо ви берете на роботу ветерана, то ви не керувались жалістю”, – промовила ветеранка для публіки підприємців та працівників айті-бізнесу.

“Ми маємо брати приклад Ізраїлю, аби перемогти. Інакше з такою динамікою ми програємо. Ми маємо змінитись або помремо. Кожен має готуватись, опановувати військову справу й змінюватись. Окрім пасивних донатів можна вчитись збирати дрони, готувати деталі для зброю, скеровувати підтримку на фронт активніше”, – поділилась Берлінська.

Ми маємо брати приклад Ізраїлю, інакше програємо: Марія Берлінська у Львові, фото Дмитро Колос

Марія Берлінська – ветеран російсько-української війни, засновниця ГО «Центр підтримки аеророзвідки», ініціатор правозахисного проєкту «Невидимий батальйон» та керівниця проєкту «Victory drones».

Дмитро Колос, ІВ Четверта студія

Коментарі

Позначки: ,