«Європейська Солідарність» вимагає порушення кримінальної справи проти Фокіна

Новини 30 Вересня, 2020 181

Віце-спікер Верховної Ради України Ірина Геращенко. Фото: УНІАН

Вітольда Фокіна невипадково призначили у ТКГ, бо через його заяви президент Зеленський намагається визначити як відреагує українське суспільство на подальше виконання всіх умов Путіна. Про це сказала співголова фракції «Європейська Солідарність», Уповноважена Президента України з мирного врегулювання ситуації в Донецькій та Луганській областях (2014—2019) Ірина Геращенко в коментарі журналістам, пише Четверта студія

«Я чотири роки працювала у тристоронній контактній групі у гуманітарній підгрупі уповноваженою президента Порошенка з мирного врегулювання. Я хочу вам абсолютно відповідально відповісти, що перед кожним засіданням, що два тижні ми отримували директиви міністерства закордонних справ під підпис. І ми мали рухатися на переговорах тільки в рамках цих директив», – сказала вона.

За її словами, після переговорів, що два тижні учасники звітували про рамочні домовленості, або про те, чого не вдалося домовитися.

«Коли я чую від Фокіна, що в нього немає ніяких директив – це катастрофа, яка свідчить про абсолютно дилетантську позицію як самої переговорної групи, так і те, що міністерство закордонних справ сьогодні усунуте від переговорного процесу. Цим займаються невідомі люди», – заявила Ірина Геращенко.

«Очевидно, що Фокіна туди поставили не випадково. Такого політичного пенсіонера дістали для того, щоб з його допомогою робити щодня такий зондаж настроїв у суспільстві – чи можна все далі і далі просунутися у виконані забаганок і російських наративів», – заявила депутатка.

Вона наголосила, що саме від Москви ми чуємо весь цей час про «громадянський конфлікт» про «нас там нет».

«Коли сьогодні український перемовник у ТКГ офіційно говорить, що він не бачить там слідів російської присутності, скажіть чи це не є зрадою українських дипломатів і воїнів? Як нашим дипломатам тепер на всіх міжнародних майданчиках говорити, що там є росіяни і вони постачають туди техніку і зброю?» – зауважила вона.

Ірина Геращенко підкреслила, що це злочин і саме тому «Європейська Солідарність» вимагає порушення кримінальної справи за статтею державна зрада проти Фокіна.

Коментарі

Позначки: , ,