“ЄС” вимагає від ГПУ порушити кримінальне провадження проти Труби та фігурантів “плівок Труби”

Новини 27 Грудня, 2019 80
Європейська Солідарність

Європейська Солідарність

Партія “Європейська Солідарність” вітає звільнення дискредитованого голови ДБР Романа Труби й вимагає від Генеральної прокуратури порушити проти нього кримінальне провадження за скоєні Трубою злочини. Про це повідомляє прес-служба партії.

Обов’язковою умовою очищення ДБР є розслідування так званих “плівок Труби”, записаних у кабінеті екскерівника ДБР. З них очевидно, що ДБР стоїть не на захисті закону, а використовується для політичних розправ над опозицією. Досі ми не побачили жодної реакції правоохоронної системи на цю інформацію.

Покарання за системне порушення законів та Конституції має полягати не лише у звільненні керівника ДБР, а й у кримінальній відповідальності, яку повинен понести він, а також інші фігуранти, присутні на “плівках Труби”.

Окрім того, саме звільнення Труби здійснено з порушеннями Конституції. Як відомо, згідно з рішенням Конституційного суду від 16.12.2019, Президент не має права призначати керівництво ДБР. У висновку Суду чітко зазначено, що “підпорядкування НАБУ та ДБР Президенту України через призначення і звільнення керівників створює загрозу незалежності цих органів”.

Партія “Європейська Солідарність” наголошує на неприпустимості порушення Конституції та закликає Володимира Зеленського і парламентську більшість перед здійсненням подальших кадрових змін у ДБР привести законодавство, яке регулює його діяльність, у відповідність до Конституції.

Коментарі

Позначки: