Як у Винниках відловлювали собак-безхатьків (ФОТО)

Новини 10 Вересня, 2019 89

Фото: "Винниківський вісник"

Волонтери шукають для них господарів

На території Винник 9 вересня працівники ЛКП «Лев» відловлювали безпритульних собак.

Про це повідомили у Винниківській міській раді, – інформує «Винниківський вісник».

«Було зловлено чотирьох безпритульних тварин, які можуть становити загрозу людям, – зазначив заступник міського голови Винник Богдан Шустер – Двох тваринок було зловлено на вулиці Галицькій, а ще двох – на вул.Кільцевій».

Тепер ці тваринки десять днів проведуть у карантині, де їх підлікують, вакцинують і стерилізують.

«Це дуже гарні собаки, але їм потрібний добрий господар, – пояснює волонтерка Марія Ільчишин. – Тому я звертаюся до людей із проханням узяти собі котрусь із цих тваринок. Я знаю, що багато наших мешканців хотіли б мати собаку або котика. І саме зараз для цього є можливість. За три останніх роки мені вдалося знайти господаря для майже 150 собак і котів».

«Винниківська міська рада вкотре закликає громадян суворо дотримуватися правил поводження із домашніми тваринами. Пам‘ятайте, що собаки, які перебувають без нагляду на вулицях міст і сіл, становлять небезпеку для життя та здоров‘я людей. Адже вони можуть накинутися на людину, завдавши їй тілесних ушкоджень, знищити людське майно. Також треба бути свідомими того, що розпочався навчальний рік і на вулицях наших міст і сіл багато дітей-школярів. І зустріч із собакою-безхатьком є потенційно небезпечною для дитини», – зазначається у повідомленні.

 

Коментарі

Позначки: ,