Винуватця ДТП на «п’яних бляхах» із лікарні Львова «визволяв» десяток молодиків

Новини 25 Вересня, 2018 61

Фото ілюстративне з відкритих джерел

У поліції повідомили подробиці

До лікарні Львова, де перебував водій автомобіля після скоєння ДТП, увірвалося близько десяти молодих людей, які побили правоохоронців і разом з винуватцем дорожньо-транспортної пригоди втекли.

У відділі комунікації Головного управління Національної поліції у Львівській області повідомили, що  24 вересня, близько 11.00 у палаті однієї з львівських лікарень проводились першочергові слідчі дії з 22-річним водієм автомобіля «БМВ», учасником смертельної дорожньо-транспортної пригоди, затриманим у порядку ст.208 КПК України. У цей час у медичний заклад увірвалась група у кількості близько десяти осіб, котрі відтіснили правоохоронців, нанесли двом з них тілесні ушкодження та у такий спосіб допомогли затриманому втекти з-під варти. Після цього зловмисники поїхали з лікарні.

Як зазначається у повідомленні, у дію ввели  план «Сирена». Під час оперативно-розшукових заходів, до яких були задіяні працівники усіх підрозділів поліції, за кілька хвилин екіпаж патрульної поліції виявив розшукуваний автомобіль, а зловмисники були затримані. Їх особи встановлені – всі вони львів’яни віком 23, 24 та 25 років.

Чоловіки затримані в порядку ст.208 КПК України, невдовзі суд обере для них міру запобіжного заходу. Їм повідомлено про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч.2 ст.345 (погроза чи насильство щодо працівника правоохоронного органу) КК України. Санкція статті передбачає покарання – обмеження волі терміном до п’яти років або позбавлення волі на той самий строк.

Водій «БМВ» також перебуває під вартою, особи інших чоловіків, котрі допомогли йому втекти з лікарні, встановлюються.

«Часто необдумані вчинки можуть мати не дуже приємні наслідки, про які люди не задумуються. Особливо це стосується молодих хлопців, котрі ще не мають життєвого досвіду і діють імпульсивно. Розшукати та затримати водія «БМВ» та осіб, котрі допомогли йому втекти з-під варти – було першочерговим завданням для усіх правоохоронців Львівщини. Відкриті кримінальні провадження, будуть проведені досудові розслідування, а далі суд обиратиме для кожного з них міру покарання», – прокоментував подію начальник Головного управління Національної поліції у Львівській області генерал поліції третього рангу Валерій Середа.

Як повідомлялося, 24 вересня, близько третьої години ночі, на вулиці Стрийській зіткнулись автомобіль BMW,  яким керував 22-річний львів’янин та мікроавтобус Mersedes Sprinter, за кермом якого перебував 43-річний мешканець Закарпатської області. Внаслідок зіткнення 29-річний пасажир легковика від отриманих травм помер на місці події, ще один – 22-річний госпіталізований у нейрохірургічне відділення однієї з львівських лікарень. Водій BMW отримав садна та забої, окрім того медики діагностували у нього «алкогольне сп’яніння».

Винуватець ДТП, який перебував під охороною працівників поліції, втік з приміщення лікарні.

Згодом, винуватець смертельної ДТП, який також скоїв втечу з лікарні Львова, сам з’явився до слідчого поліції.

Коментарі

Позначки: ,