Садовий досі не демонтував радянську символіку

Новини 24 Квітня, 2024 94

Це – мозаїка на одному з будинків на проспекті Чорновола у Львові. Станом на зараз, вона закрита рекламною конструкцією

У Львові досі не демонтували радянську символіку

Про це повідомив військовослужбовець Антон Петрівський, пише Четверта студія.

Це – мозаїка на одному з будинків на проспекті Чорновола у Львові. Станом на зараз, вона закрита рекламною конструкцією, але досі не демонтована.

Питання її демонтажу буде невдовзі вирішуватись в стінах ЛМР і я сподіваюсь рішення буде позитивним (демонтувати до бісової матері).

“Але.

Незважаючи на очевидність того, що зображено на мозаїці, я все ж детально пройдусь по окремих її елементах (позначені синіми цифрами). Отже:

1. Так звані “будьонівці”. Таку форму носили солдати російсько красної армії і НКВД, які воювали проти армії УНР, холодноярських повстанців, розстрілювали представників “Розстріляного відродження”, були виконавцями Голодомору 33 року.

2. Солдати красної армії і матрос, які спочатку цілувались з солдатами Вермахту, роздерибанили Польщу у 1939 році, а потім забезпечували подальшу окупацію України і репресії. Про 2 млн. зґвалтованих німецьких жінок я вже мовчу.

3. Щасливі колгоспники. Радянська влада забрала в українців землю і загнала їх в колгоспи, де вони майже безкоштовно вирощували все підряд (не для себе), навчились красти, відівчились доглядати землю (бо нема стимулу). Про стерилізацію жінок, які мали давати гарні показники надОїв корів я також мовчу.

4. Щасливий гуцул обіймається з “визволителем”. А всі нещасливі гуцули сиділи по тюрмах НКВД, по сибірах і лежали в холодній землі за те, що зі зброєю в руках намагались виборювати українську незалежність.

5. Партійні агітатори і пропагандисти з “красним знамєнєм”. Саме от такі самі зараз бігають по окупованих українських територіях і розказують місцевому населенню про “свєтлоє будущєє вмєстє с рассієй”.

6. Елемент радянського герба. Так, серп і молот затерли. Але елемент радянської символіки присутній. І рушник з цим гербом тримають дві колаборантки в українських одностроях (якщо не колаборантки, то очевидно що під дулом автомата)

Так, я змушений це розжовувати, бо є люди, які вбачають в цьому мистецьку цінність і необхідність збереження цієї мозаїки. В мене до таких людей є пропозиція. От давайте попросимо якогось висококласного художника намалювати обличчя якогось відомого усміхненого педофіла. І повісимо цю картину в дитячих садочках. І скажемо батькам: “ні, не варто знімати цю картину. Так, там педофіл, але ж гляньте як класно він намальований!”. Як думаєте, яка буде реакція батьків?”, – йдеться у повідомленні.

Коментарі

Позначки: , , ,