У Львові презентували інтерактивну карту будівельних робіт в області (ВІДЕО)

Новини 11 Вересня, 2018 281

Сьогодні, 11 вересня, у Львівській ОДА презентували інтерактивну карту будівельних робіт. Серед інформації, яку містить онлайн мапа – відомості про підрядника і замовника, вартість будівництва, стан виконання, проведення процедури тендеру по об’єкту.

«Об’єкти будівництва представлені в 12-ти галузях, серед яких освіта, охорона здоров’я, дороги, благоустрій, спорт та інші. Клікаючи по об’єкту ми спочатку отримуємо коротку інформацію стосовно того, хто є замовником робіт, підрядником, з якого року триває будівництво і основні фотографічні матеріали. Найголовніше, що дає ця карта – це додаткову інформацію щодо замовників і підрядників будівництва. Є також вкладка «Закупівлі на Prozorro», де можна одразу скачати тендерну документацію, можна також перейти на цю закупівлю на сайті Prozorro і одразу побачити, як вона була проведена. Новими і цікавими опціями тут є «Аналіз закупівлі замовника» і «Аналіз закупівлі підрядника». Також можна прослідкувати зв’язки замовника чи підрядника з іншими підприємствами, фірмами, установами, людьми», – розповіла заступник директора департаменту економічної політики Львівської ОДА Валентина Москаленко.

 

Як зазначила Валентина Москаленко карту постійно оновлюють. Наразі на онлайн мапу нанесені понад 80 % будівельних об’єктів області.

«Якщо подивитися на всі об’єкти, які ми «залили» на цю карту упродовж 2016-18 років, це буде понад 5 тисяч об’єктів реконструкції, будівництва, капітального ремонту, які були реалізовані у Львівській області за рахунок різних джерел – державний фонд регіонального розвитку, субвенція з державного бюджету, конкурс мікропроектів, обласні програми, бюджет розвитку обласного бюджету та інші джерела », – зазначила Валентина Москаленко.

Також тепер мешканці, які проводитимуть моніторинг виконання робіт і відповідно реагуватимуть, зокрема щодо неналежного їх виконання, можуть стати своєрідним агентом позитивних змін у власному селі, місті чи області.

«Клікнувши на кнопочку «Подати скаргу на неналежну якість ремонту», ви можете описати у вашому зверненні чому ви вважаєте, що ремонт неякісний, додати фотоматеріали, залишити відповідно свої контактні дані і ця скарга автоматично надійде у відділ звернень громадян. Це вже працює. І важливо, щоб сьогодні люди за допомогою карти могли побачити, які об’єкти будуються на їхній вулиці, в селі, висловити свою думку щодо якості цих ремонтних робіт. Наразі ми ремонтуємо 1800 об’єктів і часто виїжджати на кожен не завжди є можливість. Відтак кожен мешканець області може стати своєрідним агентом позитивних змін,висловлюючи свою думку, скаргу чи незадоволення через онлайн ресурс. Відповідні департаменти реагуватимуть на ці звернення і при потребі залучатимуть правоохоронні органи для належного виконання ремонту об’єктів», – додала пані Москаленко.

Інтерактивна карта будівельних робіт реалізована на платформі openbudget.in.ua та доступна на сайті Львівської ОДА за посиланням.

 

Коментарі

Позначки: ,