У голосуванні за проекти громадського бюджету взяли участь 12% львів’ян

Новини 16 Листопада, 2017 120

Голосування тривало з 1 до 15 листопада

Понад 72 тис. львів’ян віддали понад 109 тис. голосів

У четвер, 16 листопада, у Львові завершився термін голосування за проекти громадського бюджету. Понад 72 тис. львів’ян віддали понад 109 тис. голосів (одна людина могла проголосувати двічі) за проектів, які вони хотіли б втілити коштом міської ради. Загалом у голосуванні взяли участь близько 12% усіх, хто мав право голосу Про це інформують у ЛМР.

Як розповів начальник управління «Секретаріат ради» ЛМР Юрій Лукашевський, приблизно 20 тис. львів’ян проголосували за допомогою ЦНАПів, інші 52 тис. мешканців віддали свої голоси через інтернет. Своїм право голосу могли скористатися усі бажаючі віком від 16 років, хто живе чи працює у Львові.

«Для порівняння у 2015 році у місцевих виборах взяло учать 260 тис. львів’ян , тобто якщо брати 72 тис. голосів [за проекти громадського бюджету], то це є фактично ¼ людей, що брали участь у виборах», – сказав Юрій Лукашевський.

Цьогоріч на реалізацію проектів-переможців з бюджету розвитку виділили 20 млн грн, зокрема по 2 млн на реалізацію малих проектів у кожному районі (вартість одного проекті не перевищує 500 тис. грн), а також 8 млн на реалізацію великих загальноміських проектів (максимальна вартість одного – 3 млн).

«Усі проекти, які були допущені до голосування пройшли експертну оцінку і були верифіковані як такі, що є можливими до виконання. Якщо виникнуть якась така річ [що проекти не можливо буде реалізувати], то потрібно буде когось карати, хтось погано провів оцінку. Усі проекти мали б були затвердженні», – додав Лукашевський та уточнив, що у кожному районі зреалізують 4-6 проектів, залежно від сум, які потрібно буле на реалізацію проектів.

Коментарі

Позначки: ,