У Львові збільшують фінансування на боротьбу з ковідом

Новини 24 Березня, 2021 145

Фото: прес-служба фракції "ЄС" у ЛМР

Львівська область за даними Міністерства охорони здоров’я увійшла у так звану «червону зону» за рівнем епідеміологічної небезпеки.

«Ситуація в лікарнях Львова напружена, ліжка завантажені майже на повну потужність. Тому на профільній комісії обговорювали з колегами механізм швидкого розгортання нових стаціонарних місць лікування для пацієнтів з Ковідом. Йдеться про використання можливостей та приміщення Клінічної лікарні швидкої допомоги. Для цього ми погодили збільшення фінансування галузі на 16 млн грн, цю пропозицію 25 березня депутати будуть голосувати при розгляді бюджету розвитку», – прокоментувала ситуацію депутатка фракції «Європейська солідарність», секретар комісії охорони здоров’я та соціального захисту Олена Пасевич.

Як повідомляє прес-служба фракції “Європейська Солідарність” у Львівській міській раді, депутати також дали доручення управлінню охорони здоров’я оперативно напрацювати механізм стимулювання медичного персоналу, який буде додатково залучений для лікування хворих на цю недугу.

Нагадаємо, раніше діяла програма, коли Львівська міська рада виплачувала 25 тис грн кожному медику, який захворів на Ковід. Оскільки медики мають можливість вакцинуватися, то відтепер депутати пропонують не виплачувати матеріальну допомогу медикам при захворюванні,  але стимулювати преміальними виплатами тих, хто зараз самовіддано працює і надає допомогу хворим із цим недугом.

Управління охорони здоров’я повідомило, що станом на 23 березня вакциновано 3399 осіб, це в основному медичні працівники. Також розпочинається вакцинація для людей літнього віку 80+. Пацієнти цієї вікової групи, які бажають вакцинуватися, мають звернутися до свого сімейного лікаря, з яким укладено декларацію, він і скерує на відповідне щеплення.

Епідеміологічна ситуація у Львові насправді складна. Кількість пацієнтів, які потребують госпіталізації, збільшується щоденно. Дотримуйтесь карантинних обмежень та правил.

Коментарі

Позначки: , , , , , , ,