Теракт у Нью-Йорку: восьмеро жертв

Новини 01 Листопада, 2017 68

На місці теракту працює поліція

Пікап проїхав велосипедною доріжкою, збив велосипедистів і пішоходів та врізався у автобус. Після цього з авто вийшов чоловік та почав стріляти

У Нью-Йорку на Манхеттені невідомий збив на машині декількох людей, загинули восьмеро людей і поранені від чотирьох до одиннадцяти.

Напад стався поблизу меморіалу Всесвітнього торгового центру.

Свідки розповіли, що автомобіль пікап проїхав однією з громадських велосипедних доріжок, збив велосипедистів і пішоходів та врізався у автобус. Після цього з авто вийшов чоловік та почав стріляти.

Пізніше з’ясувалося, що чоловік вів орендований пікап. Він проїхав по велодоріжці на Вест стріт кілька кварталів, потім збив кілька людей поруч зі Старшою Школою Стайвезант на розі Чеймберс стріт і врізався в шкільний автобус. Після цього вантажівка зупинилася і водій покинув пікап. При собі він мав пейнтбольну та пневматичну рушницю.

Місце, де скоєно терористичну атаку

За інформацією газети New York Post, загинули восьмеро людей і ще четверо постраждали, передає телеканал АВС. Водночас The New York Times пише, що загинули 6 осіб і 11 отримали поранення. Офіційної інформації про жертв поки немає.

Пізніше в поліції розповіли, що чоловік врізався у іншу машину, після чого він вийшов з авто і почав погрожувати іншому водієві предметом, схожим на вогнепальну зброю.

Поліцейські поранили нападника і наразі він знаходиться під вартою. Підозрюваний був поранений поліцейськими в живіт. Його затримали і доставили в найближчий госпіталь. Губернатор штату Нью-Йорк Ендрю Куомо заявив, що немає доказів, що атака була частиною якогось великого плану, він назвав затриманого «самотнім вовком».

Президент США Дональд Трамп заявив, що теракт у Нью-Йорку схожий на атаку «дуже хворої і несамовитої людини».

Наїзд на людей на велодоріжці розслідується як можливий теракт. Про це повідомляє телеканал CNN з посиланням на джерела в правоохоронних органах та джерело Associated Press.

Пізніше американський телеканал CBS повідомив ім’я нападника: Сайфулло Хабібулайович Саїпов, який прибув в США з Узбекистану.

Ймовірний нападник Сайфулло Хабібулаєвич Саіпов

29-річний чоловікк мешкав у Тампі, штат Флорида. Він приїхав в США в 2010 році з Узбекистану.

Здійснивши наїзд на людей, підозрюваний вийшов з вантажівки з криками “Аллаху Акбар”.

У записці, знайденій усередині вантажівки, якою скоєно наїзд на людей на велосипедній доріжці в Манхеттені, сказано, що злочинець здійснив атаку від імені терористичної організації ІДІЛ.

Посольство України в США підтвердило, що українців серед загиблих і поранених в результаті терористичної атаки в центрі Нью-Йорка немає, повідомляє УНІАН. “За попередньою інформацією, українських громадян серед загиблих або поранених в трагедії в Нью-Йорку немає. Посольство України в США та Генеральне консульство України в Нью-Йорку знаходиться на зв’язку з правоохоронними органами міста”, – йдеться в повідомленні.

За матеріалами УНІАН та “Української правди”

Коментарі

Позначки: ,