Школяр з Львівщини переміг на всесвітньому конкурсі зі своїм приладом для незрячих (ВІДЕО)

Новини 27 Квітня, 2019 339

Скриншот відео

16-річний львівський школяр  винайшов пристрій для людей з порушеннями зору. Він самостійно змайстрував багатофункціональний пристрій, який допомагає  людям з порушенням зору. Зі своїм винаходом  одинадцятикласник  переміг на всесвітньому конкурсі, повідомляє ТСН.

«Якщо натиснеш, воно увімкнеться, воно англійською працює», – розповідає шістнадцятирічний Дмитро своїй новій знайомій Діані, яка має проблеми із зором. Дівчинка одразу ж береться визначати колір свого рюкзака за допомогою лише одного доторку. Пристрій повідомляє англійською, що сумка червона. «

На трудовому навчанні, як робимо якісь аплікації, то мені потрібно розрізнити кольори паперу, звичайно, якщо є дітки, то вони мені підкажуть, який колір, а якщо нікого нема, то цей пристрій дуже потрібний», – каже дівчинка.

На вигляд, як звичайна пляшка – прилад розрізняє сімдесят кольорів, а ще допоможе визначити, чи увімкнене світло у кімнаті і підкаже, якщо попереду перешкоди.

Оксана Потимко не бачить. Саме вона  підказувала  Дмитру, чого насамперед потребують люди з порушеннями зору.

«На вулиці зазвичай використовує паличку, нею зручніше, бо людина може відчувати навіть всі нерівності землі а в кімнаті складніше, деякі елементи можуть бути крихкі і можна щось розбити паличкою», – додає винахідник.

 

 

Коментарі

Позначки: , , ,