Садового просять оголосити відкритий конкурс на посаду Чаплінського

Новини 12 Вересня, 2019 163

Фото ілюстративне

На це місце повинен прийти професіонал, який регулярно звітуватиме перед громадою, – депутат

Місто повинно оголосити відкритий конкурс на посаду керівника управління архітектури. Головний архітектор міста – дуже відповідальна посада і на це місце повинен прийти професіонал, який займатиметься стратегічним плануванням розвитку нашого міста.

Про це написав на своїй сторінці у  Facebook депутат Львівської міської ради Ігор Телішевський.

«Дізнався зі ЗМІ, що головний архітектор Львова – керівник управління архітектури та урбаністики Юліан Чаплінський подав у відставку та йде працювати у Міністерство розвитку громад.

Вітаю таке рішення – вважаю, що тепер місто повинно оголосити відкритий конкурс на посаду керівника управління архітектури. Головний архітектор міста – дуже відповідальна посада і на це місце повинен прийти професіонал, який займатиметься стратегічним плануванням розвитку нашого міста. Новий головний архітектор повинен найперше думати над збереженням існуючого історичного середовища, а не шукати клаптик землі для побудови чергового багатоповерхового монстра. Запрошую своїх колег-депутатів підтримати такий крок, а мерію залучити до конкурсної комісії громадськість, депутатів та експертів.

За останні роки Львів дуже змінився – на жаль, не в кращу сторону і однією з причин стала хаотична забудова та, як наслідок, відсутність освітньої, медичної та інженерної інфраструктури у новозбудованих районах.

Маю велике сподівання, що новий головний архітектор, якщо його оберуть на відкритому конкурсі, краще справлятиметься зі своїми обов’язками, буде незалежним від міського голови та регулярно звітуватиме перед громадою», – йдеться  у дописі Ігоря Телішевського.

Як повідомлялося, Чаплінський більше не працюватиме у Садового.

 

Коментарі

Позначки: , , , ,