На Яворівщині хлопець заразився правцем

Новини 01 Липня, 2019 118
На Яворівщині хлопець заразився правцем

На Яворівщині хлопець заразився правцем. Фото: УНІАН.

У суботу, 29 червня 2019 року, до львівської обласної дитячої лікарні ”Охматдит” госпіталізували 12-річного хлопчика з Яворівщини, у якого лікарі діагностували інфекційне захворювання – правець. Про це повідомляє Яворів-Інфо. Це перший випадок захворювання на правець серед дітей у цьому році на Львівщині, і сьомий – за останні роки, повідомила головна епідеміологиня Львівщини Наталія Тімко.

У дитини посмикувались м’язи нижніх кінцівок. 20 днів тому хлопець впав і подряпав коліна. Через рани інфекція потрапила в організм.

«За словами матері, хлопчик не мав щеплення від правця. З семи випадків правця серед дітей, які ми фіксували за останні роки, два – з Яворівського району. Найчастіше це захворювання діагностуємо саме влітку, коли діти бігають, падають, отримують різного роду травми через які в організм потрапляє інфекція», – каже заступниця головного лікаря Охматдиту Олександра Бурда.

Хлопчик під постійним наглядом лікарів перебуває в травматологічному відділенні лікарні, він отримує усе необхідне лікування. Наразі у дитини не важка форма правця, але як розвиватиметься хвороба далі, невідомо.

Коментарі

Позначки: , , ,