Атаки на українську мову, на українську церкву, на українську національну пам’ять з боку проросійських сил повинні мобілізувати громадян України. Саме зараз настав час захистити все те, що було зроблено за останніх п’ять років. Про це кандидат в народні депутати від Партії «Європейська Солідарність», директор Українського Інституту національної пам’яті Володимир В’ятрович заявив на зустрічі команди Партії «Європейська Солідарність» з виборцями у Львові.

«Ми повинні показати Кремлю, що мову, церкву, українське військо, національну пам’ять ми не збираємося здавати. Команда «Європейської Солідарності» дуже розраховує на вашу підтримку. Ми підемо у наступ, підемо далі утверджувати українську національну ідентичність, ми будемо робити Україну сильнішою і, я переконаний, Україна переможе Росію. Ця перемога буде досягнута завдяки нам з вами», – заявив Володимир В’ятрович.

Володимир В’ятрович  заявив, що обрав Партію «Європейська Солідарність» саме для того, щоб захистити здобутки України останніх 5 років: «Це та команда, яка у 2014 році не злякалася взяти на себе відповідальність за долю країни. Це ті люди, які воювали на фронті, були волонтерами, працювали в парламенті, створювали армію… Сьогодні це команда, яка має дві важливі складова: досвід ветеранів та енергію молоді. Це те, що дозволить нам захистити Україну».