Луцька міськрада звернулася до Зеленського щодо недопущення капітуляції

Новини 10 Жовтня, 2019 90

Ілюстрація. Фото: kr.suspilne

За так званою «формулою Штайнмаєра»

33 депутати Луцької міської ради підтримали звернення до Президента України та Голови Верховної Ради України щодо недопущення капітуляції України за так званою «формулою Штайнмаєра».

Як повідомляється на сайті Луцької міської ради, свою позицію вони висловили під час пленарного засідання 64-ї позачергової сесії.

Виконувач повноважень міського голови, секретар міської ради Григорій Пустовіт зауважив, що останнім часом події в нашій країні викликають занепокоєння та застереження, відповідно депутати міської ради не повинні стояти осторонь тих процесів: “Ми не можемо бути байдужими та не долучитися, щоб голос луцької громади почули під час розгляду тих питань, які вирішують долю нашої держави. Останнім часом усіх непокоїть, так звана, “формула Штайнмаєра”, згідно якої існують загрози того, що події на Сході України почнуть розвиватися неконтрольовано та принесуть шкоду для нашої держави. На погоджувальній раді ми прийняли консолідоване звернення, яке підтримали усі, хто там був присутній”.

Проєкт даного звернення викликав чималий інтерес в сесійній залі. До його обговорення долучилися обранці громади та громадські активісти. Вони почергово донесли свої думки до присутніх та наголосили, що, так звана, “формула Штайнмаєра” викликала в нашій державі суспільний резонанс.

Після внесення технічних правок в документ, депутати підтримали звернення одноголосно.

ЗВЕРНЕННЯ

Луцької міської ради до Президента України, Голови Верховної Ради України щодо недопущення капітуляції України за так званою «формулою Штайнмаєра»

Шановний пане Президенте та Голово Верховної Ради України!

Ми, депутати Луцької міської ради висловлюємо занепокоєння з приводу реалізації так званої «формули Штайнмаєра».

Вважаємо, що підписання будь-яких домовленостей щодо завершення війни та встановлення миру на тимчасово окупованій території України має бути здійснено виключно на умовах збереження в подальшому нині окупованої частини території в складі України, збереження суверенітету та недопущення федералізації України, повного контролю української сторони над державним кордоном та з абсолютним запереченням таких умов як проведення місцевих виборів на умовах незаконних збройних формувань, повної амністії та узаконення так званої «народної міліції».

Місцеві вибори на тимчасово окупованих територіях України можуть відбутися разом із загальноукраїнськими місцевими виборами та лише після виведення незаконних збройних формувань й російських військ з тимчасово окупованої частини України, контроль за такими виборами має здійснюватись незалежними міжнародними організаціями та ЦВК України, а міжнародні правоохоронні органи та організації мають гарантувати безпеку й забезпечити дотримання громадського порядку під час виборчого процесу на цих територіях.

Також вважаємо за необхідне звернути увагу на те, що новий закон про особливий статус тимчасово окупованих територій України перед прийняттям має бути детально проаналізований та широко обговорений в суспільстві.

Вважаємо за необхідне добиватися реальних кроків на підтримку України від держав, які декларували безпеку та недоторканність кордонів України в обмін на відмову від ядерної зброї (за виключенням Російської Федерації).

Окрім того, на нашу думку якомога швидшій деокупації та повній реінтеграції в Україну тимчасово окупованих територій найбільше сприятиме реальне покращення життя українців, проведення в Україні успішних реформ та ріст економіки й соціальних стандартів.

Коментарі

Позначки: ,