Неймовірний подіум українського пілота Олександра Легенького на першому етапі WSK Euro Series

Спорт 06 Вересня, 2023 112

Legenkyi Oleksandr, MINI, UKR, KR / IAME / VEGA, Team Driver Racing Kart, WSK Euro Series, FRANCIACORTA, International Race, © KSP Reportages

У наймолодшій категорії для дітей до 10 років Mini U10 Gr3 взяли участь одразу 5 українських пілотів

У неділю, 3 вересня, завершився перший етап змагань всесвітньо відомої серії WSK Euro Series. В змаганні взяли участь 306 пілотів з 57 країн світу. Ці змагання були дуже насичені боротьбою та несподіванками.

Про це пише Четверта студія з посиланням на проект UkrKarting.

У наймолодшій категорії для дітей до 10 років Mini U10 Gr3 взяли участь одразу 5 українських пілотів. Усі хлопці продемонстрували гарні результати та швидкість. Окремо слід виділити багаторазового чемпіона серій WSK Олександра Легенького, який неймовірними зусиллями та прагненням перемогти виборов бронзу в змаганні.

У кваліфікації Олександр виїхав позаду основної групи та був змушений шукати гарну позицію для швидкого кола. Нажаль ситуація на треку цьому не сприяла, Олександр зміг зробити лише підготовче коло, яке і було зараховано. За результатом кваліфікації Олександр посів 29 місце. Це означало, що йому доведеться стартувати з Р15 у всіх хітах.

Перший хіт: Вдалий старт з P15, бездоганний пілотаж та обгони на кожному колі дозволили Олександру взяти лідерство на останніх колах та перемогти в цьому хіті.

Другий хіт: Ще один вдалий старт з Р15, ще більш запекла боротьба, просто неймовірне останнє коло, де наш пілот впевнено відіграв декілька позицій, вийшов в лідери та переміг у другому хіті!

Третій хіт: Після декілька кіл Олександру вдається наздогнати групу лідерів та боротися за перемогу. Група лідерів дуже щільна, Олександр намагається знайти прогалину в обороні суперників, але на передостанньому колі не дуже вдалий маневр пілота попереду змусив Олександра покинути межі треку та фінішувати лише Р24.

Префінал: Завдяки двом перемогам наш пілот посідав 5-е місце в загальному заліку. Це забезпечило йому старт з Р3 в префіналі. Старт був гарний, Олександр зміг втримати Р2 на першому колі та почав переслідування свого суперника попереду. Бездоганне керування дало змогу працювати в парі з лідером до останнього кола, але помилка на гальмуванні призвела до втрати керування і Олександр був змушений завершити префінал лише Р22.

Фінал: Це був неймовірний «comeback»… Невдалий хіт та префінал відкинули нашого пілота назад. В фіналі він був змушений знов стартувати з Р15. Неймовірно, але Олександру вже котрий раз поспіль вдається старт і через декілька поворотів він вже займає Р9. Ще декілька кіл боротьби та Олександр вже Р4. Пілот попереду обороняється і нашому пілоту доводиться втрачати дорогоцінний час щоб його пройти. Майстерний маневр і Олександр займає Р3 попереду цілої групи пілотів. До лідерів далеко, але є шанс достати, якщо працювати разом. Це розуміє и пілот з Польщі позаду.

До останнього кола вони працювали разом, щоб наздогнати лідерів, але на останньому колі інтервал все ще був завеликий. Олександру довелось оборонятись, опонентам позаду атакувати. Все вирішив останній поворот, де українському пілоту вдалось вибороти подіум і фінішувати Р3.

 

Коментарі

Позначки: