В Україні триває перерозподіл ринку пального (ВІДЕО)

Економіка 27 Травня, 2021 370

Не пройшло й однієї доби домашнього арешту кума президента Російської Федерації Володимира Путіна Віктора Медведчука, як Росія його урочисто злила!

Про це пише Четверта студія з посиланням на Прямий.

13 травня в Україні святкували: лідера проросійської партії ОПЗЖ Віктора Медведчука відправили під домашній арешт через підозру у державній зраді. Президент країни-агресора Володимир Путін трошки пограв на камеру, мовляв, як так, в Україні переслідують опозицію і тепер це питання нацбезпеки самої Росії.

Протон Енерджі – це компанія бізнес-партнера Медведчука Нісана Моісеєва, яка мала ексклюзивний договір на поставку російського пального в Україну. Це понад 20% усього пального, на якому їздять українські водії.

Коли ця інформація з’явилася вперше? Ось першоджерело, профільне видання Enkorr з посиланням на гравців ринку оголосило новину 13 травня! В день відправки Медведчука під домашній арешт! Тобто, на нього навіть браслет не встигли надягнути, а Росія його вже зрадила.

Це при тому, що пару місяців до арешту скандального політика, проросійські медіа та експерти розповідали, який крах чекає Україну у випадку арешту Медведчука. Мовляв, росіяни так образяться, так образяться, що взагалі припинять продавати Україні своє пальне!І це – показовий момент номер один у цієї історії, адже гроші українців росіянам виявилися куди важливішими за примарні інтереси кума цілого Путіна.

Частиною нафтового бізнесу Медведчука була мережа заправок Glusco, які ще з часів перших санкцій стоять зачиненими. Як так сталося? Може в них просто пального немає? Показово, а чому росіяни обрали для продовження бізнесу саме азербайджанську компанію Socar? Тут ми підходимо до третього ключового символізму.

Менш як місяць тому ми встановили, що Квартал давав концерти у готелі турецької компанії Онур, яка за часи Зеленського, стала одним із ключових підрядників Великого будівництва. У 2018-му той самий кварталівський фестиваль Весело проходив вже в Азербайджані! Прямих згадок про те, чи виступав Socar спонсором цього свята ми не знайшли, як у турецькому випадку, але збіг, погодьтеся, більш ніж красномовний.

Не менш важливим є і геополітичний контекст, адже Азербайджан – дуже серйозний конкурент росіян у своєму регіоні. Тобто, на Кавказі росіяни з азербайджанцями – конкуренти, а в Україні – спільники? Чого не зробиш заради заробітку на українцях. І це вже зовсім не смішно, адже ідеться про нашу національну безпеку.

Ось це питання – насправді ключове, а не хто возитиме до нас російське пальне: медведчуківці чи азербайджанці. Чому ми взагалі купуємо такий стратегічний ресурс у країни-агресора? Пане президенте, ви особисто з кумом Путіна боретеся чи за національні інтереси України?

Підкреслю: я не маю жодного негативу щодо Socar, Азербайджану чи ще когось у цій історії. Поки що йдеться лише про дуже символічні збіги цієї історії, яка тільки починається і почуємо ми її ще не раз. Обіцяю: від нас про продовження цієї історії ви дізнаєтеся першими.

https://www.youtube.com/watch?v=pzkR020-N2E

Коментарі

Позначки: