На Львівщині німецькі інвестори збудують свинокомплекс

Економіка 07 Березня, 2019 209

Ілюстрація: UBR.ua

Голова Львівської ОДА Олег Синютка 6 березня зустрівся з власником компаній GmbH «Poels Mastschweine,GmbH «Tierprodukstion Alkersleben» в Німеччині Люком Йоханесом Якобусом.

Як повідомили у прес-службі Львівської ОДА, у межах зустрічі сторони порушили питання можливої реалізації інвестиційного проекту із будівництва свинокомплексу на території Львівської області.

«Ми маємо 2 підприємства на території східної Німеччини. Це 4,5 тисячі і 5 тисяч свиней. Ми працюємо на високому рівні, що стосується здоров’я та екологічних стандартів. Ми хочемо інвестувати сюди, можливо заснувати схожу ферму на ті, які вже маємо, щоб залучити ті ресурси, які тут є і співпрацювати з підприємствами, які є тут в околиці», – розповів Люк Йоханес Якобус.

Як він зазначив, сьогодні проект перебуває на етапі пошуку відповідної земельної ділянки у Львівській області для будівництва комплексу із дотриманням всіх вимог.

Як наголосив голова Львівської ОДА Олег Синютка в області вже успішно працюють підприємства з німецьким капіталом, відтак, запевнив інвестора у підтримці та сприянні реалізації проекту.

«У нас є багато компаній німецького походження, на деяких з них працюють 3-7 тисяч людей. При цьому вони дуже чіткі і працюють відповідно до чинного законодавства, що для нас дуже важливо. Ми вітаємо ваше рішення увійти в країну. Я переконаний, що тут найкращий інвестиційний клімат. Відтак, коли ви зупинитесь на земельній ділянці ми розпишемо дорожню карту реалізації проекту, аж до старту вирощування», – зазначив Олег Синютка.

Фото: Львівська ОДА

Також очільник області наголосив на важливості раціонального використання відходів виробництва в межах реалізації проекту.

Відтак, сторони обговорили попередні кроки реалізації проекту на території Львівської області.

 

Коментарі

Позначки: ,