2-й енергоблок РАЕС дозволили експлуатувати ще десять років

Економіка 15 Червня, 2021 41

Енергоблок №2 Рівненської АЕС можна безпечно експлуатувати ще щонайменше десять наступник років. Таке рішення прийняли в Держатомрегулювання України, йдеться на офіційному сайті атомної електростанції, пише Четверта студія з посиланням на Суспільне.

Під час засідання колегії регулятора 10 червня заслухали звіт держекспертизи з періодичної переоцінки, яка стосувалась саме другого енергоблоку. Участь у ньому брали ряд відомств та служб, які дотичні до такої оцінки. Попередню ліцензію блок отримував у 2010-му з умовою перегляду кожні десять років.

Розробку матеріалів звіту з періодичної переоцінки безпеки завершили у травні 2020 року, – зазначив гендиректор РАЕС Павло Павлишин.

“Він містить 14 факторів безпеки та комплексний аналіз безпеки. Представлена інформація є достовірною. Таким чином, РАЕС готова здійснювати свою діяльність на етапі життєвого циклу “експлуатація ядерної установки”. Енергоблок №2 може безпечно експлуатуватися в довгостроковий період з наступною переоцінкою безпеки через 10 років”, – зазначив Павлишин.

За словами гендиректора, серед заходів, які проводять на енергоблоці, триває модернізація системи поводження з транспортними контейнерами, а також виконання трьох “постфукусімських” заходів.

Як ідеться в інформації на сайті РАЕС, за підсумками колегії Держатомрегулювання та Державний науково-технічний центр з ядерної та радіаційної безпеки зазначили, що у порівнянні з результатами попередньої переоцінки стан безпеки блоку не погіршився.

Коментарі

Позначки: ,