2.6 мільярди на ремонт доріг Львівщини. Куди пішли кошти

Економіка 06 Жовтня, 2020 110
У Дрогобицькому районі відремонтують низку доріг та мостів

У Дрогобицькому районі відремонтують низку доріг та мостів

Півроку тому уряд анонсував “Велике будівництво” — масштабну програму розбудови інфраструктури, зокрема — дорожньої мережі. На офіційній сторінці проєкту зазначено — в планах будівництво та відновлення 6,5 тис. км доріг по всій країні. Але яких результатів вдалося добитися насправді? Провівши дослідження, аналітики громадської організації “Антикорупційний Штаб” виявили, що за останні 6 місяців на ремонт доріг на Львівщині було витрачено 2.6 млрд грн. Про це пише Четверта студія з посиланням на ГО.

З цієї суми 1.9 млн витратив Укравтодор і ще 700 млн — Департамент дорожнього господарства Львівської ОДА.

Цьогорічна сума витрат більш ніж на мільярд перевищує суму, витрачену на ремонти за аналогічний період у 2019 році — 1.5 млрд гривень. Проте минулого року основним замовником робіт — на 1.3 млрд грн — була область.

Цього року найдорожчою в області стала реконструкція автодороги державного значення Т-14-25 Миколаїв – Городок – Жовква – Кам’янка Бузька – Бібрка, на яку Укравтодор виділив 975 млн.

Загалом, 1.3 млрд (57% усіх коштів) витрачено саме на капітальне будівництво, тоді як на поточні ремонти — 1.2 млрд (43%). Цей показник свідчить про комплексний підхід до дорожнього будівництва в області.

Найбільшим підрядником Львівської області стало ТОВ Товариство з обмеженою відповідальністю “ОНУР КОНСТРУКЦІОН ІНТЕРНЕШНЛ”, яке виграло 6 тендерів на 1.4 млрд, включно з найбільшим, що складає 53% всіх витрат на ремонти.  Перше місце в рейтингу підрядників компанія займала і минулого року. ТОВ “ОНУР” є дочірнім підприємством турецької будівельної фірми “Онур Тааххют”.

Перевірити ремонти вашої області, міста чи вулиці ви можете на “Карті ремонтів” — https://map.shtab.net/. Це безкоштовний онлайн інструмент, який в автоматичному режимі відображає всі тендери щодо ремонтів, організовані державними чи комунальними структурами. Функціонал “Карти” дозволяє користувачу залишити скаргу на неякісний ремонт.

Додатково:

Антикорупційний штаб – громадська організація, створена у 2014 році. ГО “Антикорупційний штаб” розробляє цифрові інструменти, які підвищують спроможність громадян контролювати прозорість та ефективність роботи органів місцевої влади. Метою Антикорупційного штабу є запобігання і протидія корупції, а також зменшення толерантності до корупції серед населення.

Додаткова інформація за телефоном +38(073)500-50-22

Коментарі

Позначки: , , ,