Звинувачення Стерненку просто абсурдні, – нардеп (ВІДЕО)

Новини 23 Лютого, 2021 182

Фото: ФБ/Яна Зінкевич

Вирок у справі одеського активіста Сергія Стерненка є абсолютним проявом реваншу проросійських сил в Україні.

Про це в ефірі Прямого заявила народна депутатка фракції “Європейська Солідарність” Яна Зінкевич, пише Четверта студія.

“Насправді я думаю, що даний вирок є абсолютним проявом реваншу проросійських сил в Україні. Дійсно, ми ознайомилися зі справами Стерненка минулого року і як депутати “Європейської Солідарності” неодноразово прибували на суд та були поручителями в іншій справі. Дійсно, всі сьогодні очікували виправдального вироку, тому що обвинувачення просто абсурдні. І за нібито якихось 300 гривень давати 7 років ув’язнення і при цьому конфіскацію половини майна – ми розуміємо, для чого це робилося”, – сказала Зінкевич.

Вона зауважила, що дуже показовим є те, що справа дійсно розглядається в Одесі, і який саме суддя та в який день виносив вирок.

“Я вважаю, що якщо такий вирок був винесений сьогодні, то дійсно може бути такий варіант, і більше всього, що він буде, що в апеляційному суді буде аналогічний вирок. Тому в Європейський суд обов’язково потрібно звертатися. І якщо наші представники влади, в тому числі Венедіктова й інші, і так само Зеленський, вважають, що такі вироки для активістів і ветеранів є нормальним, тим паче вони необґрунтовані, то тоді дійсно держава Україна має відповідати. На жаль”, – додала Зінкевич.

Коментарі

Позначки: ,