Звіт уряду Зеленського щодо підтримки лікарів не відповідає реальній ситуації, – нардеп

Новини 14 Травня, 2020 818
Ніна Южаніна

Ніна Южаніна

Звіт уряду Зеленського щодо підтримки лікарів не відповідає реальній ситуації.

Про це народний депутат від «Європейської Солідарності» Ніна Южаніна наголосила під час брифінгу після звіту Уряду про стан боротьби з коронавірусом.

«Ми вчора звернулися до уряду, відповідних міністерств щодо того, аби нам надали інформацію в розрізі кожної області, кожної лікарні і кількості лікарів, а саме, які доплати в якому розмірі вони отримали, чи мали отримати за березень. Сьогодні слухаючи прем’єра, ми почули нову інформацію, що насправді, за березень ще не виплачені зовсім доплати, хоча вчора міністр охорони здоров’я говорив що виплачені, за виключенням декількох областей. Суспільство має знати, що сама влада заплуталась в тій інформації, яку вона подає, а отже вона є брехливою», – зазначила політик.

Народний депутат наголосила, що красиві заяви уряду Зеленського про доплати медикам не відповідають дійсності.

«Позавчора на засіданні комітету пролунала інформація, що більше 9 мільярдів гривень спрямовано на доплату медикам і доплату до розміру їхніх доходів. Отже, всі мають розуміти, що цю інформацію треба перевіряти і розуміти кому йдуть ці кошти», – скала вона.

Южаніна додала: «Дуже погано, що при прийнятті державного бюджету огульно були внесені зміни в державний бюджет і надано на рівні міністерства фінансів такий величезний ресурс, як фонд щодо боротьби з коронавірусом у розмірі 66,4 мільярда гривень, і тепер залишається загадкою куди спрямовуються ці кошти».

Южаніна також зазначила, що премєр-міністр Зеленського оптимістично прозвітував про підтримку лікарів, але медики її чомусь не відчули.

«Сьогодні прем’єр перелічив деякі цифри – 2,1 мільярда гривень, які нібито спрямовані на закупки засобів захисту в лікарні, ми проїхали пів України за останній тиждень – їх немає. Крім допомоги від меценатів, від волонтерів, від місцевої влади, насправді, лікарні нічого не отримали. Тому дивує ця цифра, яка прозвучала», – зазначила Ніна Южаніна.

Коментарі

Позначки: , ,