Зв’язкову УПА Ольгу Ільків поховають в середу на Меморіалі воїнів УПА

Новини 06 Грудня, 2021 149

Відійшла у вічність зв’язкова УПА Ольга Ільків

Львів сумує з приводу смерті відомої львів’янки, зв’язкової УПА Ольги Ільків. Завтра ввечері відбудеться парастас, а у середу пані Ольгу поховають на полі почесних поховань Меморіалу воїнів УПА.

Про це пише Четверта студія з посиланням на прес-службу ЛМР.

Так, завтра, 7 грудня, о 19.30 год у храмі Воздвиження Чесного Животворящого Хреста, що вул. Науковій, 19А, відбудеться парастас. У середу об 11.00 год у цьому ж храмі розпочнеться прощання та Чин похорону. Поховають Ольгу Ільків на полі почесних поховань Меморіалу воїнів УПА на вул. Мечникова.

Прощальні заходи відбудуться з дотриманням карантинних обмежень, тож усіх просять бути на відстані один від одного та в засобах захисту, обов’язково – у масках чи респіраторах.

Нагадаємо, зв’язкова УПА Ольга Ільків відійшла у вічність на 102-му році життя. Була зв’язковою головнокомандувача УПА Романа Шухевича («Роксоляна», «О. Звіробій»), політув’язнена, 14 років провела в радянських тюрмах. У 2008 році нагороджена Орденом княгині Ольги ІІІ-го ступеня. Членкиня Львівського крайового братства ветеранів національно-визвольної боротьби.

Коментарі

Позначки: ,