Зупинив реформи, обвалив економіку України та підігрує Росії, — Климпуш-Цинцадзе про рік президентства Зеленського

Новини 21 Квітня, 2020 15 932

Зеленський у Трускавці, 03.08.19, фото: 4studio

За рік при владі Володимир Зеленський зупинив розвиток та подальше реформування армії, медицини, інших галузей, обвалив економіку та зруйнував міжнародну коаліцію на підтримку України.

Як пише “Четверта студія” з посиланням на “Прямий”, про це у Facebook написала народна депутатка з фракції “Європейська Солідарність”Іванна Климпуш-Цинцадзе.

“Зе-роковини. Виокремлю лише кілька підсумків, як карета перетворюється на гарбуза, а пишні шати на дрантя”, – зауважила депутатка.

Вона підкреслила: “Зеленський отримав країну із сильною армією, економічним зростанням на 4,6% та потужною підтримкою вільного світу”.

За її словами, за рік, що минув з дня президентських виборів Зеленський не зробив жодного кроку для продовження реформ та посилення позицій України на міжнародній арені у протидії агресії Росії. Всі його дії призводять до протилежного результату.

“Обіцяли професіоналів на ключових посадах. Дійсно, працюють висококласні професіонали… тільки комічного жанру”, – зазначила Іванна Климпуш-Цинцадзе.

Вона додала: “Зовнішньою політикою, замість професійних дипломатів з МЗС, керує кінопродюсер, Президент ллє бруд на одних ключових партнерів у розмові з іншими”.

“Наш принцип “нічого про Україну без України” розчавлено, дізнаємося про домовленості за нашими спинами. Реалізовується сумнозвісна “формула Штайнмаєра”, написана в Кремлі”, – також наголосила голова комітету.

Іванна Климпуш-Цинцадзе підкреслила, що обіцяне розширення нормандського формату перетворюється на залучення представників ОРДЛО як повноправних учасників переговорів.

“Обмін “всіх на всіх”, який обіцяли після грудневих обіймів з Путіним, перетворюється на видачу Росії учасників збиття Боїнга МН17 та беркутівців-убивць майданівців”, – зазначила вона.

За її словами, “нада просто пєрєстать стрєлять” виливається в такі накази українському війську, а РФ стріляє і далі.

“У січні-квітні минулого року загинуло 34 наші воїни, зараз вже 45 і квітень ще не закінчився…. Зате президент безсоромно говорить про якесь зменшення обстрілів після того, як нашому війську було наказано відійти з облаштованих позицій і віддати так тяжко відвойовану землю назад ворогу”, – підкреслила представниця “Європейської Солідарності”.

“Зеленський стає реальним вироком нашій країні, економіці і гідності”, – заявила Климпуш-Цинцадзе.

За рік Зеленського при владі, зазначила вона, зупинено децентралізацію, євроатлантичну інтеграцію, медичну реформу, забрано більшість коштів в української культури, в бюджеті діра завбільшки з передвиборчі зе-обіцянки, а влада переслідує патріотів і сигналізує реваншиським силам, що їхній час настав.

“Якщо такого вдалося “досягти” лише за один рік, то що буде ще через чотири?”, – підсумувала депутатка.

 

Коментарі

Позначки: ,