Зросла кількість дітей з Червонограда, які отруїлися на відпочинку у Яремче

Новини 03 Вересня, 2019 150

Фото ілюстративне. Джерело: УНІАН

На Львівщині зросла кількість дітей із харчовим отруєнням після відпочинку  на Прикарпатті.

Як повідомляє 3 вересня  Нео Радіо – 100.5 FM Червоноград, на стаціонарному лікуванні в інфекційних відділеннях Чевоноградської ЦМЛ та Сокальської ЦРЛ перебуває 8 осіб віком: двоє – 14-ти років, четверо – 15-ти років та двоє 17-ти і 19-ти років.

Як повідомили у Львівському лабораторному центрі МОЗ України, пацієнтам встановили з діагнозами харчова токсикоінфекція, гострий ентероколіт. Стан всіх хворих середньої важкості. У них були спільні симптомами захворювання: скарги на підвищену температуру тіла – біля 38 градусів, блювота.

Лікування відбувається у стаціонарних умовах – проводиться повний комплекс клініко-лабораторних обстежень, надається необхідний обсяг медичної допомоги відповідно до клінічних протоколів.

«При зборі епіданамнезу встановлено, що всі захворілі перебували в поїздці, яку організували від церкви Сокальськього району. Діти перебували в м. Яремче Івано-Франківської області. Всі потерпілі проживали та харчувалися в приватної особи. Загалом, у поїздці перебувало 42 особи, з них 37 дітей, 5 дорослих. Всі діти проживають в Сокальському районі та Червонограді», – зазначається у повідомленні.

Як повідомили у ГУ Держпродспоживслужби у Львівській області, згідно повідомлення Львівського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф 28 серпня  в інфекційне відділення КП “Центральна міська лікарня Червоноградської міської ради” поступило 4 дітей із симптомами харчової токсикоінфекції.

Всі постраждалі в складі групи  42 осіб з 24 по 27 серпня  перебували на відпочинку в м. Яремче Надвірнянського району Івано-Франківської області.

Група осіб, які відпочивали – жителі м. Червонограда та Сокальського району.

Потерпілим  в стаціонарних умовах проводиться повний комплекс клініко-лабораторних обстежень, надається необхідний обсяг  медичної допомоги відповідно до клінічних протоколів.

Інформація про факт госпіталізації передана в Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області для проведення санітарно-епідеміологічного розслідування.

Як повідомлялося, школярі з Львівщини захворіли після відпочинку на Прикарпатті.

 

Коментарі

Позначки: , , , ,