Золочів отримає нові межі свого місцевого парку “Здоров’я”

Новини 23 Квітня, 2021 158

Золочів парк

На Львівщині погодили «Міський парк відпочинку «Здоров’я» площею понад 23 Га, а також ще 6 Га водойми у межах Золочівської міської ради.

Про це повідомив депутат Віталій Свіщов, пише Четверта студія.

Йдеться про створення парку-пам’ятки садово-паркового мистецтва місцевого значення «Міський парк відпочинку «Здоров’я» у м. Золочеві (без вилучення в землевласника). Таку пропозицію подала постійна комісія з питань екології, природних ресурсів та рекреації у Львівській обласній раді.

Парк у нових межах перейде від Департаменту екології та природних ресурсів Львівської ОДА під опіку Золочівської міської ради. Зі свого боку влада Золочева повинна буде забезпечити охорону, утримання і чітко окреслити нові межі парку відповідними державними знаками.

За даними Департаменту екології та природних ресурсів Львівської ОДА, нинішній заповідний об’єкт сформовано у середині ХХ ст у заплаві річки Млинівка. У південній частині парку розташований став із островом. Водойма є важливою екосистемою для проживання водно-болотних птахів, зокрема для їх зимівлі.

На території зростає 49 видів та форм деревно-чагарникової рослинності. Також, під наметом листяних дерев росте червонокнижна булатка великоквіткова.

Коментарі

Позначки: ,