“Ми знаємо, що ви робите. І вам це не вдасться”, – Тереза Мей Путіну

Новини 14 Листопада, 2017 39

Прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей

Прем’єр-міністр Великої Британії нагадала Владіміру Путіну про окупацію Криму, війну на Донбасі та кібератаки

Прем’єр-міністр Великої Британії Тереза Мей звинуватила Росію у втручанні у вибори інших держав, використанні інформації як зброї та намаганнях посіяти розбрат на Заході. Про це вона заявила під час виступу на банкеті, влаштованого лорд-мером лондонського Сіті, повідомляє The Guardian.

“У мене дуже просте повідомлення для Росії. Ми знаємо, що ви робите. І вам це не вдасться. Тому що ви недооцінюєте стійкість наших демократій, постійне тяжіння вільних і відкритих спільнот і прихильність західних країн альянсам, які нас пов’язують”, – сказала вона. Мей додала, що Британія робитиме все необхідне, аби захистити себе, і працюватиме з союзниками.

Вона також звинуватила лідера РФ в анексії українського Криму, розпалюванні конфлікту на сході України, порушенні повітряного простору європейських країн та ймовірному кібершпигунстві, зокрема у втручанні у вибори в зарубіжних країнах і хакерських атаках на німецький бундестаг та міністерство оборони Данії. Мей наголосила, що Лондон не бажає “повертатися до “холодної війни” або ж перебувати в стані постійної конфронтації”, але якщо Росія продовжить реалізовувати свою нинішню політику, Британія має захищати свої інтереси, Європи і всього світу.

Коментарі

Позначки: , , ,