Змії почали атакувати: на Львівщині жінку вкусила гадюка

Новини 04 Квітня, 2019 913

Ілюстрація: ТСН

У Турківську районну лікарню 1 квітня поступила жінка, яку вкусила змія.

Про це повідомили у Турківській ЦРЛ.

За даними медиків,  жінка самостійно звернулася до медзакладу, загрози її життю немає.

Як пише «Бойківська правда», жертвою гадюки стала 38-річна жителька села Нижня Яблунька Турківського району.

Медики дивуються: у попередні роки ранньою весною не було пацієнтів, які потерпіли від гадюк. Кажуть, що змії вилазять не скоріше, ніж на Благовіщення, 7 квітня.

«Жінка з двома дітьми пішла до лісу. Випадково наступила на гадюку. Та її вкусила у ногу. Але жінка не розгубилася – одразу приїхала у лікарню. Їй надали належну медичну допомогу, стабілізували стан. Уже перевели на палату, – розповідає Ірина Боберська, медсестра Турківської районної лікарні. – Це перший випадок за цей рік. Раніше ж наплив таких пацієнтів був восени, особливо, у жовтні».

Ігор Антахович, директор Львівського міського дитячого еколого-натуралістичного центру, каже, що у лісах на Турківщині водиться отруйна гадюка європейська. Щороку прокидається зі зимової сплячки за тиждень до Великодня.

“Те, що трапилося зі жінкою, – нехарактерна подія для цієї пори. Але варто врахувати, що цього року весна прийшла рано. Також у березні ми мали дві хвилі тепла, які тривали по три дні. Гадюки вилізли та почали вигріватися, – говорить Ігор Антахович. – Весняні укуси гадюк – особливо небезпечні. Після сну отрута є дуже концентрованою, тому наслідки укусів бувають жахливими”.

 

Коментарі

Позначки: , , , ,