Жителів Трускавця обдурили: лише 4% мешканців матимуть безкоштовну “Нафтусю”

Новини 19 Червня, 2020 1 406

Фото: Джерела Трускавця

Міський голова Трускавця Андрій Кульчинський вкотре підтвердив, що обманює городян і не виконує своїх обіцянок.

Як пише «Четверта студія», про це йдеться у публікації «Джерела Трускавця».

– «Нафтуся» для трускавчан буде безкоштовною, влада міста напрацьовала ефективний механізм, який дозволить при мінімальних видатках з бюджету користуватися надрами безоплатно, – так радісно звітував трускавецький мер про свою батьківську турботу минулого тижня.

А 18 червня  на сайті міськради опубліковано проєкт рішення «Про затвердження міської програми оздоровлення мешканців міста Трускавця мінеральними водами міста-курорту».

У цьому документі зазначено, що ТОВ «Трускавецькі лікувальні води» запровадили платний відпуск мінеральних вод у бюветі. Аби мешканці могли отримати цю послугу безоплатно – з міського бюджету потрібно відшкодувати фінанси приватному підприємству.

До кінця року ця сума складе 50 тис грн, її скерують у міську лікарню. Безкоштовний відпуск «Нафтусі» і «Марії» мешканцям міста надаватиметься відповідно до призначень лікарів згідно з медичними показами й для профілактики.

У програмі зазначено, що лише 37% відсотків трускавчан з числа тих, яким показано прийом мінеральної води, скористаються цього року пільгою на безкоштовне споживання у бюветі. Таких «щасливчиків» міська влада нарахувала 736, відповідно до кількості населення – це менше 4%! На кожного пільговика передбачено по 69,25 грн. Якщо взяти до уваги, що вартість 1 л мінеральної води – 8, 75 грн, то це лише 7 днів на безоплатне лікування. Тобто – мінімальний мінімум!

Судячи з посилань у преамбулі цього рішення на закони «Про державні соціальні стандарти та державні соціальні гарантії», «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», «Про основні засади соціального захисту ветеранів праці та інших громадян похилого віку в Україні», «Про внесення змін до Закону України «Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні» пільга безкоштовного отримання мінеральної води надаватиметься соціальним верствам населення. Решта трускавчан – платитиме!

Окрім того напрацьована мерією програма оздоровлення трускавчан є дискримінаційною й тому, що порушуються права пацієнтів. Адже вони мають право укладати декларації з лікарями первинки не лише в Трускавці, і не лише з комунальними медичними закладами. А саме трускавецькій міській лікарні планують скерувати бюджетні кошти і передати повноваження щодо визначення мешканців міста, які потребують лікування чи профілактики мінеральними джерелами.

 

Коментарі

Позначки: , , ,