Жителі Винників просять відновити рух автобусів через ліс

Новини 22 Січня, 2021 368

Фото: ФБ/Богдан Гой

Півтисячі вподобайок і майже дві сотні коментарів з’явилося під дописом мешканки Винник Мар’яни Серант, в якому – прохання про пораду та допомогу у вирішенні нагальної проблеми, яка виникала при ремонтах дороги Львів-Винники не один раз.

Як пише «Четверта студія», про це інформує «Винниківський вісник».

Як зазначається, як тільки ремонтували якусь ділянку шляху, що сполучає Винники зі Львовом, мешканці вулиці Б. Хмельницького, що біля колишнього Винниківського озера, залишалися без транспорту. Вони були змушені ходити чималі відстані, щоб добратися на роботу, навчання, купити продукти (магазинів у цій частині Винник немає). Як правило, таке «усамітнення» було на місяць і довше.

Цього року мешканцям Хмельницького не позаздриш – марафон із пішкоходіння триває від початку літа – саме тоді розпочався ремонт дороги від вул. Личаківської м. Львова до початку Винник.

«Мешканці вулиці ходили пів року пішки у Винники чи Львів, а це приблизно 3-5 км в одну сторону. Ремонт затягнули аж до листопада і, щоб ви розуміли, мої батьки щодня долали неблизьку відстань (мама вчитель, батько працює аж на Замарстинівській). І уявіть, як то ходити восени в темряві та в дощ. Ну це не лише мої батьки ходять так. І діти в школу, й інші мешканці. Люди кооперуються і хто має авто підвозять один одного, якщо є така можливість.

Але – ура, фанфари! Дорогу відкрили, приватний транспорт поїхав, маршрутки, які сполучають Львів і ближні села, також їдуть! Окрім тих, котрі раніше сполучали Львів – Винники, а саме – № 40 і 5а… 5а взагалі зняли з маршруту. А № 40 їздять через Лисиничі. Посадовці відмахуються і банально футболять, пояснюючи, що пустять маршрутки, коли будуть встановлені всі дорожні знаки! Знаки вже є давно! Чомусь сільським маршруткам нічого не заваджає їздити. Але вищезгадані водії не завжди готові підвозити мешканців багатостраждальної вулиці! А от міське ЛТП ніяк не розродиться, щоб повернути свої машини на маршрут», – йдеться в повідомленні Мар’яни Серант.

Коментар в.о. міського голови Винник Богдана Шустера:

«Працюємо над відновленням маршруту № 40 (через ліс) і 5а загалом, із залученням нижньої частини міста і кінцевої біля Околиці. На минулому і цьому тижні мав продуктивні зустрічі з керівництвом АТП і Управлінням транспорту. Є розуміння, що на наступному тижні будуть позитивні зміни. Детальніше повідомлю, коли буде результат. Також мав зустріч з мешканцями, зокрема вул. Хмельницького, домовились про спільні дії».

Як повідомлялося, у Львові під час ремонту дороги на Винники «відкопали» унікальну скульптуру початку 40-х років минулого століття.

Коментарі

Позначки: , , , , ,