Жителі Верховинщини їдуть до Києва протестувати

Новини 12 Липня, 2020 313

Офіс президента. Фото: zbruc.eu

У вівторок у Київ приїжджають мешканці Верховинщини, вони протестуватимуть проти проєкту ліквідації району, – Княжицький

У вівторок у Київ приїжджають мешканці Верховинщини. Вони протестують проти проєкту ліквідації району.

Як пише”Четверта студія”, про це повідомив на своїй сторінці у ФБ народний депутат від Європейської Солідарності”

“У вівторок у Київ приїжджають мешканці Верховинщини. Вони протестують проти проєкту ліквідації району”, – зазначив Княжицький.

Він наголошує, що “людей зрозуміти можна. Колись у радянські часи деякі райони були більшими і послуги були далеко. Потім влада пішла на зустріч людям. Люди переконані, що тепер добиратися у районний центр гірськими дорогами треба буде за сто кілометрів. А в Хотині чи Бродах і погоджуються на укрупнення, але не розуміють, чому центри районів не у їхніх містах”.

Як зазначає нардеп, у львів’ян та одеситів ситуація взагалі абсурдна.

“Тепер Львів та Одеса мають підпорядковуватися, як виглядає не лише головам обладміністрацій, а й головам райадміністрації! А над Львівською міською радою буде ще Львівська районна рада, над якою Львівська обласна рада! До того ж функцій цих районних рад ніхто не визначив! За що відповідатимуть райони- незрозуміло. Створення громад, отг – логічний крок. Децентралізація передала їм важливі функції. Що робитимуть райони у структурі між отг і областю- незрозуміло. Щоб виправдати їхнє існування- наріжуть функцій. Але віддалять їх від людей”, – пише Княжицький.

Як зазначає нардеп, “знищення управлінського адміністрування з корупційною метою – злочин цієї влади. Лишіть райони у спокої. Досить колотити людей, замість того, щоб об’єднувати їх у часи випробувань та агресії І “Європейська Солідарність”, і українське суспільство каже “Досить” владі корумпованих “профанів”.

Коментарі

Позначки: , , , , , , ,