Жителі Трускавця відтепер змушені платити за мінеральну воду у бюветі

Новини 09 Червня, 2020 8 695

Фото ілюстративне з відкритих джерел

У Трускавці відчинився після карантину бювет мінеральних вод і відразу став платним – 8.80 грн за літр “Нафтусі”

Жителі Трускавця і гості курортного міста у соцмережах висловлюють незадоволення тим, що після відкриття бювету, який був зачинений на карантин, за мінеральну воду потрібно платити.

Як пише “Четверта студія”, про це пишуть користувачі соцмереж.

“Бювет у вигляді “питної галереї” відчинився. Вхід зі сторони вул. Джерельної (“грибків”). На дверях оголошення “вхід без масок забороняється і не більше 1 людини” (переді мною зайшла сім’я з 4 чол. без масок). Поки черг великих немає. Ціни на фото. Паспорт з трускавецькою пропискою нічого не дає. Оплатити карткою не можна. Оплатив готівкою, чек не видають. Вода кімнатної температури”, – зазначає у дописі Andriy Pfaifer  на сторінці спільноти Трускавець News.

“У Трускавці відчинився після карантину бювет мінеральних вод і відразу став платним-8.80 грн за літр “Нафтусі”. І це в умовах малочисельності туристів,транспортного сполучення нема ж поки. Місцеві мешканці (та й не тільки вони)обурені,що і їм доведеться платити-жодних привілей нема. Питання-навіщо було продавати бювет приватній структурі,щоб потім обурюватися?”, – зазначила у своєму дописі  Інна Конащук.

 

Як пишуть «Джерела Трускавця», у Трускавці з 8 червня дозволили відновити діяльність бювету мінеральних вод.

Таке рішення ухвалила на позачерговому засіданні міська комісія з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій.

Дозволено відновити з 8 червня роботу питтєвої галереї за умови дотримання всіх протиепідемічних вимог до відповідної діяльності, встановлених МОЗ України та головним державним санітарним лікарем України, – йдеться у протоколі засідання комісії.

Минулого тижня керівництво «Трускавецьких лікувальних вод» озвучило заяву, що бювет у Трускавці відкриють після того, як санаторії підпишуть угоди на оплату мінеральних вод. Оскільки заборгованість курортних закладів за спожиті послуги не дозволяє виконати технічну підготовку системи подачі води до запуску.

Нагадаємо, що у Трускавці триває масштабна реконструкція площі у курортному парку і косметичний ремонт бювету мінеральних вод. Кошторисна вартість робіт становить понад 8 млн гривень.

Про це повідомила фінансовий директор ТзОВ «Трускавецькі лікувальні води» Анна Абрамова, зазначивши, що підприємство замовило систему для оплати картками за спожиті у бюветі мінеральні води, яка запрацює з липня цього року.

Як відомо, «Трускавецькі лікувальні води» були створені в 2016 році, підприємство володіє спеціальним дозволом на користування родовищем мінвод до 2035 року. До лютого цього року власником товариства було ПАТ «Трускавецькурорт».

 

 

Коментарі

Позначки: , , ,