Жителі Самбора виступають за відновлення історичного герба міста, – петиція

Новини 15 Червня, 2020 844

Фото: Єдина система місцевих петицій

Місто Самбір має один із найдавніших українських міських гербів. Герб з оленем і стрілою відомий ще з печаток міста 1533 р. (наскільки можна судити з манери виконання печатки, то і раніше – десь з ХІV-ХV ст.). Своїм зверненням до Самбірської міської ради за № 50 від 17 травня 2016 р. голова Українського геральдичного товариства, доктор історичних наук А.Гречило аргументовано пояснив необхідність повернення Гербу міста Самбора його історичного вигляду.

Рішенням сесії Самбірської міської ради від 17 квітня 2003 р. за № 20 було затверджено символи міста, опрацьовані на основі історичного герба. Проте 2007 р. до них були внесені зміни – стрілу вилучили під надуманими причинами, що нібито вона має якийсь «антиукраїнський» характер.

Як пише «Четверта студія», мешканці міста виступають за відновлення історичного герба міста.

Відповідну петицію зареєстровано в системі “Єдина система місцевих петицій”.

Станом на 15 червня, петицію підписали 136 осіб з 500 необхідних.

Ознайомитися з текстом петиції можна ТУТ.

“Але думаю,що так не буде. Петиція буде проголосована успішно і буде винесена на розгляд сесії депутатів Самбірської міської ради. Отож,маємо, 47 днів і 125 голосів проголосованих з 500 потрібних. Будемо, вчити людей голосувати за петицією, а не панікувати. Петиція виглядає як сторінка сайту, а не як стаття чи графіки – її не треба лайкати, а заходити і реєструватися”, – зазначив у коментарі на своїй сторінці у ФБ Melekh Ihor.

 

 

 

 

Коментарі

Позначки: , ,