Житель Стрия пропонував гроші за підпал будівлі військкомату і побиття військового комісара

Новини 28 Січня, 2020 1 152

Фото: НПУ

На Львівщині працівники поліції встановили і затримали чоловіка який, як з’ясувалося, мав намір за грошову винагороду замовити підпал будівлі військового комісаріату та побиття чоловіка.

Як повідомили у відділі комунікації Головного управління Національної поліції у Львівській області, зловмисника викрили слідчі відділу розслідування особливо тяжких злочинів (детективи) слідчого управління поліції Львівщини спільно з співробітниками Управління стратегічних розслідувань Національної поліції України за процесуального керівництва Військової прокуратури Львівського гарнізону.

Правоохоронці затримали 57-річного мешканця Стрия під час передачі ним частини коштів у сумі 800 доларів США за підпал автомобіля «Мерседес», який належить 49-річному львів’янину. Загальна сума винагороди за таку «послугу» становила одну тисячу доларів США.

Окрім того, чоловік запропонував додаткову грошову винагороду за побиття власника автомобіля та підпал адмінбудівлі одного з військових комісаріатів  Львівщини. Таким чином правоохоронці запобігли вчиненню вказаних злочинів.

Зловмисник затриманий в порядку ст.208 КПК України, невдовзі суд обере для нього міру запобіжного заходу.

Вирішується питання про повідомлення затриманому про підозру у скоєнні злочину, передбаченому ч.2 ст.15 ч.2 ст.194 (замах на умисне знищення або пошкодження майна) КК України. Санкція статті передбачає покарання – позбавлення волі на строк від трьох до десяти років.

Досудове розслідування триває.

Як повідомив на своїй сторінці у ФБ координатор ГО “Варта-1” Ігор Зінкевич, “по передній інформації, підпалили автомобіль “Мерседес 210 є”, як сказали сусіди то автомобіль військового комісара Стрийського ОВМК Олега Олексійовича Сабінського”.

Скриншот ФБ

Як повідомлялося, у Львові затримали замовника підпалу автомобіля військового комісара.

Коментарі

Позначки: , , ,